Esteu aquí

En marxa les activitats per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI

dilluns, 12 juny, 2023 - 14:30

L’Ajuntament del Prat de Llobregat es suma un any més a la commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. L’objectiu és reivindicar i defensar els drets del col·lectiu a través de diferents activitats, formacions i xerrades.

El cicle d’activitats és ampli i divers. A més, després d’èxit de l’any passat, enguany hi haurà una nova edició de la desfilada pels carrers de la ciutat i actuacions diverses.

Programa

El passat dimarts 6 de juny es va inaugurar el cicle amb “Charla con Chantal sobre el Poliamor” al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa organitzat per l’entitat Orgull Potablava. El taller pretenia fer reflexionar i donar a conèixer els conceptes bàsics del poliamor i com practicar-ho de manera ètica i responsable.

El passat 10 de juny es va dur a terme l’activitat “Contacontes amb @infanciasamadas” una proposta per passar un matí en família jugant i escoltant històries amb Manu de Infancias Amadas.

Avui, dilluns 12 de juny, hi haurà un “Taller Drag” també al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa. En aquesta xerrada es parlarà sobre el món Drag. Es podrà conèixer la seva la història i com va ser la seva evolució.

El proper dia 30 de juny, a les 18 h, al Centre Cívic Jardins de la Pau hi haurà l’acció “Tardes joves a Jardins: pintada de banc #OrgullPrat” on el jovent pratenc pintarà un banc amb una frase reivindicativa. A més, l'entitat Orgull Pota Blava llegirà un manifest.

28 de juny

El 28 de juny es duran a terme diverses accions que tindran a la bandera LGTBI com a protagonista. A primera hora del matí, la façana de l’Ajuntament lluirà amb els colors de l’arc de Sant Martí. A la nit, serà el torn de la torre de l’aigua de la plaça Catalunya, que s’il·luminarà amb els mateixos colors.

A més, durant tot el dia, el Serveis de Joventut del Lloro obsequiaran a totes les persones que s’hi apropin, amb una polsera reivindicativa amb la bandera LGBTI.

Desfilada pel carrers de la ciutat

Enguany, fruit de l’èxit de l’any passat es durà a terme la segona desfilada pels carrers de la ciutat amb motiu del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. Aquest any el lema és “Més que Orgull” L’objectiu d’aquesta iniciativa és celebrar també d’una manera festiva aquesta diada tan important per a la comunitat LGTBI.

La desfilada es durà a terme el proper dissabte 1 de juliol i el seu recorregut acabarà a La Capsa. Allà, es duran a terme diferents propostes artístiques locals, l’actuació central de Estrella Xtravaganza i una sessió de dones DJS, allà hi hauran diversos estands d’entitats  vinculades al col·lectiu.

Per més consultar totes les activitats al següent enllaç

Compartir

Noticies relacionades

ok_jpg_banners_cej-700x400.jpg

divendres, 29 setembre, 2023 - 11:30

Torna el Club Esport Jove!

Al mes d’octubre comença una nova temporada del Club Esport Jove

dijous, 28 setembre, 2023 - 13:30

Comencen les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental al Prat

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 10 d’octubre com el Dia Mundial de la Salut Ment...

dijous, 28 setembre, 2023 - 12:00

"Estètica Insostenible" ens convida a reflexionar sobre el malbaratament alimentari

Col·lectius, entitats i veïnes de la ciutat participen en el projecte de la...