Esteu aquí

En marxa els tallers de formació dels programes de suport social

Treballen les competències personals, professionals i de gestió de l’economia domèstica, amb l'objectiu de respondre a les necessitats de persones vulnerables amb problemes

Un taller Bastida.

Un taller Bastida.

divendres, 12 maig, 2017 - 13:30

Ha començat un nou cicle dels tallers de formació dels programes de suport social, organitzats pel departament municipal de Serveis Socials. Aquests tallers tenen per objectiu treballar les competències personals, professionals i de gestió de l’economia domèstica de les persones més vulnerables. 

Per participar-hi cal adreçar-se a la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (UPASS), on les professionals faran un acompanyament per a l’elecció de la proposta més adequada a cada necessitat. Les persones que ja estan sent ateses pels Serveis Socials ho han de parlar amb el seu tècnic/a de referència.

Gratuïts i trimestrals

Els cursos són gratuïts i es fan trimestralment durant l’any, amb l’objectiu d’atendre al major nombre de persones. El programa es divideix en tres àrees de treball:

  • Tallers Smart: enfocats a treballar les competències personals i relacionals. Es potencia l’autonomia i autoestima de les persones per tal que prenguin consciència de la pròpia manera de ser, amb l’objectiu d’acceptar-se i d’acceptar els altres. Destaquen els cursos d’intel·ligència emocional (treball per reconèixer emocions), tallers de teatre en família (treball de l’autoestima i relacions personals) o el de mediació de conflictes.
     
  • Tallers Bastida: enfocats a treballar les competències de gestió econòmica i de la llar. Es proporcionen eines i recursos per aconseguir una gestió òptima de l’economia domèstica. Destaquen els cursos que ensenyen a estalviar en les factures de l’aigua o l’electricitat i també els de cuinar amb productes barats i saludables. 
     
  • Tallers Jo puc: enfocats a treballar les competències professionals. És un suport a la inserció laboral mitjançant l’aprenentatge de noves eines per trobar feina o la reorientació laboral. Destaquen les formacions laborals de curta durada, els tallers d’alfabetització digital per trobar feina per Internet o els de generació de vincles personals i professionals mitjançant activitats de grup.
     

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 juny, 2019 - 11:15

Dissabte comença el servei de socorrisme i vigilància a la platja

Funcionarà de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h, fins al 15 de setembre

divendres, 14 juny, 2019 - 10:45

El Prat commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades

Les Cases d'en Puig acolliran el 20 de juny una jornada amb diverses taules...

dijous, 13 juny, 2019 - 12:45

El projecte Línia Dona del Prat, seleccionat com a model d’èxit per millorar l'ocupabilitat femenina

S'adreça a dos col·lectius: dones majors de 55 anys i dones víctimes de...