Esteu aquí

En marxa els preparatius per al Maig cooperatiu

Cinema, dinàmiques de grup, festes, xerrades...

divendres, 13 abril, 2018 - 06:45

Entitats i Ajuntament del Prat organitzen per tercer any seguit el Maig cooperatiu, a fi de donar visibilitat a l’economia social i cooperativa al Baix Llobregat. 

Enguany, la presentació de la programació es farà al cinema Capri el 2 de maig, amb la projecció del documental “Food Coop”, sobre una cooperativa d’alimentació de Nova York. 

Els dies 8 i 10 es faran dues sessions al Centre de Promoció Econòmica (CPE): Dinàmica de networking: construint vincles entre entitats d’economia social i cooperativa; i Xerrada sobre els valors de l’economia social.

El dia 15 se celebrarà, també al CPE, la Jornada de Cooperativisme i Habitatge, que organitza la Cooperativa Obrera de Viviendas, COV.

La Festa Fira del Cooperativisme, que va nèixer el 2008, tindrà lloc el 19 de maig a la pl. de Roigé i Badia, amb una paella per a socis/es de la COV, acompanyada per diverses activitats lúdiques, i ball popular obert a tothom a les 22 h.

El dia 23 es presentarà a la pl. de Catalunya la cooperativa escolar simulada de l’escola Bernat Metge, mentre que el 29 es farà al CPE una jornada sobre Tornar a treballar al camp.

Trobareu informació completa sobre la programació del Maig cooperatiu a www.economia.elprat.cat

Què és l’economia social i el cooperativisme?

L'economia social té per objectiu servir l'interès dels seus membres i la col·lectivitat, organitzar-se democràticament i distribuir els seus beneficis d'acord amb criteris que primen les persones i el factor treball, abans que el capital. 

Les formes empresarials que l’integren són les cooperatives en totes les seves formes, les mutualitats, les associacions i les fundacions. A Europa, l'economia social ocupa més de 14 milions de persones.

Al Prat en tenim?

Al Prat, l’economia social i cooperativa és un sector important i amb expectatives de creixement i creació de nova ocupació de qualitat. Les incubadores de projectes del Labesoc i de la cooperativa Uikú estan plenes de noves idees. 

Enguany, tres projectes locals han obtingut finançament de la Generalitat: O Waste al Baix Llobregat , de Saó Prat i l’Associació Espigoladors; el nou obrador de la Fundació Rubricatus i l’Espai de recerca i vinculació al treball, de la Fundació Cassià Just – Cuina Justa a Cal Tudela. 

A més, dos cercles cooperatius pratencs han ampliat els recursos de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat: Barri Cooperatiu de la COV i Baix Sud de Gats. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:15

Reempresa es consolida al Prat com un programa referent en la transmissió d’empreses

Des de l’any 2013 s’han atès al Centre de Promoció Econòmica un total 34...

divendres, 19 juliol, 2019 - 10:15

Nova convocatòria d’ajuts de la Generalitat per a l'adquisició d'empreses

Es subvencionarà fins el 50 % de la despesa documentada de compravenda del...