Esteu aquí

En marxa el programa UBICAT: acompanyament a la inserció i suport ocupacional

Per a persones en situació d'atur o de precarietat laboral

divendres, 14 desembre, 2018 - 13:00

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat posa en marxa una nova edició del programa UBICAT. Es tracta d’un programa innovador del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a l’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social. 

El programa s’adreça a persones inscrites en el SOC, en situació d’atur (preferentment persones desocupades de llarga durada) o de precarietat laboral. L’ objectiu general d’UBICAT és atendre de forma personalitzada i en funció de les necessitats de cada persona participant, per tal d’oferir-les orientació sociolaboral, apropament a les empreses, prospecció laboral i també recursos per a la capacitació del personal tècnic.

En la darrera edició del programa UBICAT que tot just finalitza aquest proper mes de desembre, un total de 162 persones han estat ateses, de les quals 100 han participat en programa al llarg d’aquest any 2018 i amb una inserció laboral registrada del 34%

 

Al Centre de Promoció Econòmica

El SOC subvenciona a l’Ajuntament del Prat amb 56.426,61€  per al desenvolupament d’itineraris d’orientació personalitzats per a les persones participants al programa que es desenvoluparà al Centre de Promoció Econòmica. Aquests itineraris es desenvoluparan a través d’accions individuals i grupals tenint en compte el perfil de cada persona, els seus requisits i les seves perspectives laborals. 

El programa proposa l’anàlisi de l’ocupabilitat de cadascuna de les persones que hi participin per tal de definir el seu objectiu professional, treballant per exemple: el coneixement de les eines i recursos per fer front a una recerca de feina efectiva i a un procés de selecció, els aspectes motivacionals , així com d’altres d’apropament al mercat de treball i entorn productiu.

Cada persona rebrà orientació i acompanyament amb una durada de entre 5 i 35 hores. 

El projecte s’inicia avui divendres 14 de desembre i també compta amb el finançament del “Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo, Migraciones i Seguridad Social” 

Inscripcions

Per participar en el programa UBICAT cal estar registrat/da a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació. Les persones interessades en formar part del programa s’han d’adreçar al Centre de Promoció Econòmica, c. de les Moreres, 48, en horari d’oficina de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h.


 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 juny, 2020 - 09:15

L'Ajuntament ofereix subvencions directes al comerç local per aixecar la persiana

El període per demanar els ajuts va del 18 de juny al 21 de juliol i caldrà...
Ajudes econòmiques al sector turístic

dimecres, 17 juny, 2020 - 13:45

Noves ajudes al sector turístic per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19

La Generalitat ha anunciat una prestació única de fins a 10.000 € per a...

dimarts, 16 juny, 2020 - 09:30

El Prat Ràdio ofereix espais publicitaris gratuïts al comerç local

Les empreses de la ciutat podran enviar una falca de 30 segons que serà emesa...