Esteu aquí

Empleats d'Iberia pares de minusvàlids

L'APMIB (Associació de Pares de Minusvàlids d'Iberia) es va constituir com a entitat sense ànim de lucre el dia 13 de juliol de l'any 1977. Un grup de treballadors d'Iberia línies aèries, de l'Aeroport del Prat de Llobregat, que tenien en comú fills amb algun tipus de discapacitat, va tenir la idea d'agrupar-se i crear una associació de pares.

dimarts, 1 gener, 2002 - 01:00

El seu objecte social és la protecció, assistència, previsió educativa i integració social de tots els minusvàlids físics, psíquics i sensorials, fills o pupils de treballadors dins de la plantilla d'Iberia. El fundador va ser el senyor Manel Casalprim Galceran. Els seus propòsits i idees es van estendre a d'altres centres d'Iberia ( Madrid, Màlaga, Las Palmas i Tenerife), i es va constituir en l'àmbit estatal. La Junta Directiva està formada per treballadors de les línies aèries, i en poden ser beneficiàries persones que tinguin les condicions i caràcters exigits per l'índole de la finalitat de l'Associació. 

Treballadors
Els treballadors poden accedir a treballar dins de l'Associació per iniciativa pròpia, des dels centres d'atenció a persones amb disminució (CAD - Generalitat), Fundosa (ONCE), Federació Ecom, Serveis Socials dels ajuntaments de la zona i borses de treball. Han de tenir una discapacitat reconeguda oficialment, mitjançant el certificat de minusvàlua acreditat per la Generalitat (grau 33% fins a minusvàlues mitges). 

L'activitat principal de l'Associació en el decurs d'aquests anys ha estat el desenvolupament i posada en marxa de programes i projectes que fessin realitat el seu objecte social. El centre del Prat de Llobregat és un centre especial de treball -amb 36 treballadors i amb un 95% de discapacitats psíquics- que desenvolupen tasques de manipulació en general: estotjats de productes de consum general en màquines horitzontals (flowpack), i estotjats de llançament de nous productes.

Les activitats laborals es complementen amb altres activitats de suport, de les quals s'encarrega un equip tècnic: una psicòloga, una assistenta social i un monitor de reforç a la integració laboral, ja que la idea de l'Associació és que aquests treballadors es puguin incorporar al mercat de treball. Fa cinc anys que es va crear la Fundació Tutelar, que ofereix tutela a aquestes persones i a les seves famílies, i també ajuts econòmics. 

L'Associació imparteix formació contínua als seus treballadors, mitjançant un Pla Agrupat Forcem. S'organitzen cursos de l'euro, d'informàtica, de prevenció de riscos laborals, etc. A través de la Generalitat imparteixen cursos amb la finalitat que els seus treballadors obtinguin el Graduat Escolar. L'Ajuntament organitza el curs de Manipulació dels aliments, i la formació del personal de suport es fa en entitats privades (APPS - Federació de Disminuïts Psíquics), ja que estan federats. 

Els membres de l'APMIB són socis de la Federació Catalana de l'Esport i del Lleure per a Disminuïts Psíquics ( ACELL ). Promouen molt les activitats esportives i lúdiques. El centre del Prat ha creat aquest any 2001 un club esportiu, l' Associació d'Empleats d'Iberia, Pares de Minusvàlids - Catalunya, on fan gimnàstica i expressió corporal. La seu del Prat participa als campionats de Gimnàstica de Catalunya i als Specials Olympics; el darrer es va fer a Figueres l'any 2000.  

L'Associació organitza cada any una Olimpíada en una seu diferent. És un memorial a Manel Casalprim i hi conviden a participar altres entitats del sector. Cal esmentar que l'any vinent compliran el seu 25è aniversari i que duran a terme diverses activitats per celebrar l'esdeveniment. L'APMIB ha estat sempre en contacte amb el Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat de Llobregat , del qual ha utilitzat el servei de Borsa de Treball. El Centre de Promoció Econòmica també ha organitzat cursos de reciclatge per als seus treballadors. 

Elvira Aceves 

Compartir

Noticies relacionades

Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...
L'Alberg Centre Esplai del Prat

divendres, 27 març, 2020 - 12:00

Activat un allotjament d'urgència per a persones sense llar al Prat durant la crisi pel coronavirus

L’Ajuntament del Prat ha articulat una solució d’urgència per garantir l...