Esteu aquí

Els urbanistes catalans també rebutgen l'Eurovegas

TEMES: Urbà

Alerten del seu fort impacte territorial i dubten del seu interès públic

divendres, 22 juny, 2012 - 11:29

L'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC), l'Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes (AETU-ACTU) i la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) han presentat un manifest conjunt en què rebutgen  el projecte Eurovegas. A més, el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comerón, ha assegurat que el projecte "travessa línies vermelles que el Govern català no pot permetre".

El manifest planteja tot un seguit d'interrogants al voltant de la iniciativa empresarial del magnat nord-americà Sheldon Adelson i, a més, insta al Govern a convocar experts i territori per avaluar la proposta.

Els signants recorden que, si és certa la ubicació del macroprojecte, es veuria afectat gairebé el 30% de les 2.938 hectàrees del Parc Agrari del Baix Llobregat, creat el 1998 i que té entre els seus objectius la promoció dels usos agrícoles com una inversió de futur. El manifest també qüestiona la manera com es justificaria l'interès públic del projecte.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 juny, 2019 - 08:00

Autobús especial nocturn a la platja per la revetlla de Sant Joan

El passeig de la platja es tancarà al trànsit

dijous, 20 juny, 2019 - 13:00

El Passeig Marítim del Prat, guardonat als Premis FAD d’Arquitectura

Ha guanyat en la categoria de Ciutat i Paisatge

dijous, 20 juny, 2019 - 11:00

Dilluns 24 de juny, tall d'autobusos a la pl. de la Vila i l'estació

El dilluns 24 de juny, amb motiu del Concert de Sant Joan que se celebrarà a la pl. de la Vila, els autobusos PR1, PR3 i L78 veura...