Esteu aquí

Els Tallers de Suport a l’Èxit finalitzen el curs amb una valoració molt positiva

La implicació de les famílies i els centres educatius han sigut claus per al desenvolupament del Pla Educatiu d’Entorn

dimarts, 29 juny, 2021 - 10:00

La setmana passada es va realitzar la reunió per a avaluar els Tallers de Suport a l’Èxit del Pla Educatiu d’Entorn d’aquest curs.  Aquests tallers tenen com a eix fonamental la reducció i prevenció del fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur, mitjançant el suport a centres educatius, intervencions específiques adreçades a col·lectius amb necessitats educatives específiques.

Al voltant de 300 alumnes de 10 centres de primària, 5 instituts i els 2 Instituts Escola del Prat van participar en aquests tallers on van combinar les modalitats presencial i telemàtica degut a la situació d’emergència sanitària.  L’impacte en l’acompanyament  en l’itinerari d’aquests infants i joves ha sigut  positiu i ha afavorit la vinculació i la participació als processos educatius desenvolupats. Així, s’ha pogut prevenir l’absentisme a les escoles i l’abandonament del estudis prematurament.

Es va constatar que s’ha produït un vincle especial entre els professionals i els alumnes que ha afavorit aquests resultats.

De cara al curs vinent es planteja coma repte la millora en el treball amb les famílies perquè puguin ser part important en aquests itineraris formatius que desenvolupen les seves filles i fills.

També es va agrair la participació i la implicació dels centres educatius que han participat, ja que el seu suport ha sigut clau per a estendre aquests processos d’èxit educatiu entre els alumnes i potenciar la seva participació.

 Aquest és un programa operatiu d’ocupació, formació i educació, FSE 2014-2020, finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançat pel Fons Social Europeu

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...

dijous, 14 juliol, 2022 - 11:00

Continuen les activitats d'estiu als Patis Oberts

L’Institut Escola Pepa Colomer i l’Escola Galileo Galilei romandran tancats...