Esteu aquí

Els rodatges al Prat s’han triplicat en els darrers 10 anys i actualment és el segon municipi de Catalunya que acull més produccions

Així ho indica la darrera memòria disponible de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Un dels eixos de treball del programa El Prat Film Office és el suport al talent local.

Anunci Sant Cosme Prat Film Office

dijous, 30 juny, 2022 - 11:00

El Prat és una de les ciutats on més rodatges de cinema o publicitat es fan d’arreu de Catalunya, concretament la segona durant el 2020, només per darrere de Barcelona. Així ho indica la darrera memòria disponible de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).  La diversitat de localitzacions (els espais naturals del delta del Llobregat, la platja, el pont Nelson Mandela, el Parc Nou...) i l’assessorament i suport a les productores del programa municipal El Prat Film Office, que enguany compleix el seu 10è aniversari, han contribuït a enfortir l’activitat del sector audiovisual al municipi.

Des de la creació de El Prat Film Office, el volum de produccions enregistrades al Prat s’ha més que triplicat: si l’any 2012, se’n van fer 40, l’any 2021 s’han realitzat fins a 147 rodatges. Les produccions audiovisuals que acull la ciutat són de naturalesa diversa: llargmetratges, espots publicitaris, sèries per a televisió i plataformes, videoclips...

Aquest programa municipal també té entre els seus principals eixos d’actuació l’assessorament als creadors i creadores locals, perquè desenvolupin els seus projectes audiovisuals al municipi.  Bona mostra d’això és que el primer llargmetratge de Laura Ferrés (El Prat de Llobregat, 1987), “La imatge permanent”, es rodi a la ciutat a partir del proper mes de setembre. La cineasta pratenca ja va rodar l’any 2016 al Prat el seu curt “Los desheredados”, mereixedor de diversos premis nacionals i internacionals, i tant aleshores com ara compta amb el suport de El Prat Film Office.

El reconegut director Agustí Villaronga també ha triat el Prat per rodar el seu proper llargmetratge, “Loli Tormenta”. El rodatge es durà a terme a diverses localitzacions del municipi i s’allargarà fins a mitjans del mes d’agost, amb el suport del programa El Prat Film Office.

Aquest programa municipal va néixer l’any 2012 i, des d’aleshores, treballa amb els objectius de promocionar el municipi com a plató audiovisual; generar activitat econòmica vinculada a aquest sector; donar suport al talent local en el procés de preproducció dels projectes, sobretot en allò referent a la cerca de localitzacions i la  planificació i gestió dels permisos de rodatge; i assessorar l’alumnat de les escoles de cinema d’arreu de Catalunya per al desenvolupament del seus exercicis acadèmics i projectes de finals de carrera. 

El Prat promou la sostenibilitat del rodatges

Més enllà de la contribució del Prat al món audiovisual, cal tenir en compte que aquest tipus d’activitat també genera activitat econòmica a la ciutat. Genera ingressos directes a través de les taxes i contractacions d’empreses locals, així com d’indirectes a través de la promoció de la ciutat.

A més, El Prat Film Office promou que l’activitat de les productores es faci de forma sostenible, seguint els criteris del Green Filming. Per incentivar la reducció de l’impacte ambiental de l’activitat de rodatges, des de principis de 2022, es poden tramitar exempcions al pagament de la taxa per a produccions cinematogràfiques per a aquelles que incorporin mesures i criteris i de sostenibilitat en el desenvolupament del projecte audiovisual, especialment si es té per objectiu la reducció de la petjada de carboni. El Prat és la primera localitat de la xarxa de municipis de la Catalunya Film Commission (ICEC) que incorpora a les seves ordenances criteris de Greenfilming. L’ICEC porta treballant en aquest tema des de fa temps i ha publicat una guia al respecte.

Alguns dels rodatges més recents i més destacats al Prat

Algunes de les produccions rodades al Prat més recentment, entre 2021 i el que portem de 2022, són els llargmetratges “Los buenos modales” de Marta Díaz de Lope Día i “Asombrosa Elisa” de Sadrac González-Perelló, espots publicitaris d’Abacus, Renault, Jeep, Decathlon o del Primavera Sound o videoclips dels Manel, els Catarres o Loquillo.

Durant els 10 anys de trajectòria de El Prat Film Office, cal destacar que s’han rodat a la ciutat destacats llargmetratges com els següents: L'Ofrena (Ventura Durall),  A perfect enemy (Kike Maillo), El practicante (Carlos Torras),  Durante la tormenta (Oriol Paulo), Barcelona, nit de reis (Dani de la Orden), Rumbos (Manuela Moreno),  Secuestro (Mar Targarona), The Gunman (Pierre Morel), Ismael (Macelo Piñeyro), Mindscape (Jorge Dorado),  Los últimos días (Alex Pastor i David Pastor),  Red Lights (Rodrigo Cortés), Tengo ganas de ti (Fernando González Molina) o Tres metros sobre el cielo (Fernando González Molina).  Actors i actrius de renom com ara Sean Penn, Ernesto Alterio, Nora Navas, Verónica Echegui,  Blanca Portillo, Alberto San Juan, Adriana Ugarte o Albel Folk, entre d’altres, han treballat en algunes de les produccions rodades a la ciutat.

Més informació a:

elprat.cat/el-prat-film-office

facebook.com/elpratfilmoffice

instagram.com/elpratfilmoffice/

Compartir

Noticies relacionades

La imatge permanent cartell

dimecres, 5 juliol, 2023 - 15:15

‘La imatge permanent’, dirigit per la pratenca Laura Ferrés, competirà al Festival de Locarno

El llargmetratge, el primer de la directora, ha estat rodat al Prat de...
trenc_dalba_poster.png

dijous, 18 maig, 2023 - 14:15

Un curt rodat al Prat, seleccionat en una secció oficial del Festival de Canes

El curtmetratge ‘Trenc d’Alba’, rodat parcialment al Prat, ha estat seleccionat per formar part de la sec...
Cartell Loli Tormenta

dijous, 6 abril, 2023 - 12:30

Es projecta al Prat 'Loli Tormenta', la pel·lícula pòstuma d'Agustí Villaronga rodada a la ciutat

El Cinema Capri acollirà un passi gratuït el proper 14 d'abril