Esteu aquí

Els principals impostos i taxes municipals creixeran un 1 % o es quedaran igual l'any vinent

Les ordenances fiscals mantindran les ajudes i bonificacions dels darrers anys

dijous, 4 octubre, 2018 - 09:15

El ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat aquest dimecres, 3 d’octubre, les ordenances fiscals i dels preus públics per al 2019. Les ordenances preveuen un increment de prop de l’1 % de la majoria de taxes i impostos municipals, per sota de l’augment de l’IPC (del 2,2 % entre agost de 2017 i agost de 2018). La d’ahir va ser l’aprovació inicial d’aquestes ordenances, ja que ara s’obre un període d’un mes d’exposició pública en què es poden incorporar propostes. Les noves ordenances s’aprovaran definitivament abans de l’1 de gener de 2019, quan entraran en vigor.  

Manteniment de les bonificacions i exempcions de taxes i impostos

Les ordenances fiscals de l’any vinent també preveuen mantenir les bonificacions fiscals i ajuts que es van posar en marxa  durant el període més intens de la crisi econòmica. En el cas de l’Impost de Béns Immobles (IBI), es mantindran els ajuts del 5 0% sobre la quota de l’IBI urbà sobre habitatges habituals en el cas de les persones amb escassa capacitat econòmica, pensionistes,  persones aturades de llarga durada i famílies monoparentals.

També es mantenen les bonificacions en l’impost sobre construccions i instal•lacions i l’exempció total en la llicència d’obres, en el cas d’inici d’activitats. També es mantenen exemptes d’abonar ambdues taxes les actuacions derivades de  l’ITE, la Inspecció Tècnica d’Edificis realitzada per un tècnic competent per determinar el seu estat i orientar-ne els propietaris sobre les actuacions a realitzar. 

En el cas de la taxa per la recollida i gestió de residus comercials, també es manté la bonificació del 100 % per als establiments amb una superfície inferior a 300 m2. També és manté l'exempció per inici d'activitat per a aquesta taxa, així com per a la de prestació de serveis sanitaris.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, es manté la tarifació social sense variacions i es treuen del còmput de la renda familiar les pensions per aliments, igual que passa amb l’IRPF.

Taxes amb majors variacions 

Només experimenten variacions superiors a l’1% la taxa per a l’ocupació de la via pública que hauran d’abonar les entitats financeres per tenir caixers automàtics al carrer i el preu de l’aparcament de la platja per als no residents al Prat.

En el cas de la taxa per als caixers, pujarà dels 303 euros anuals de 2018 als 700 euros anuals de 2019. Es considera que així la major pressió fiscal recau sobre aquelles entitats que tenen més recursos econòmics, havent traslladat les entitats financeres el seu negoci de l’interior de les oficines a la via pública.

En el cas de la taxa d’estacionament a la platja, s’incrementen un 33 % les tarifes de l’aparcament de la platja (2€/hora enlloc de la tarifa actual d’1,5 €/hora) . L’augment no afectarà les persones empadronades al Prat de Llobregat i amb el vehicle matriculat al municipi, que hi podran aparcar gratuïtament com fins ara. L’augment de la tarifa a les persones no residents al Prat es considera necessària per ajudar a cobrir els costos del servei, encara que seguirà sent deficitari, atès que el cost del lloguer que l’Ajuntament paga a AENA és de 178.192 € anuals.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...