Esteu aquí

Els Premis El Prat Emprèn 2018 destaquen la innovació i la reactivació de negocis

Bugi, que promou l’ús compartit de cotxes elèctrics; el Parc de les Olors del Cal Monés; i Pedro Esports són els tres projectes guanyadors d’enguany

Els premiats i premiades amb l'alcalde, Lluís Tejedor, i la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Marta Mayordomo.

divendres, 30 novembre, 2018 - 10:00

L'Ajuntament del Prat va atorgar ahir, 29 de novembre, els Premis El Prat Emprèn a persones i iniciatives emprenedores de la ciutat que hagin desenvolupat el seu pla d'empresa amb el suport del Centre Local de serveis a les empreses del Centre de Promoció Econòmica durant el darrer any. 

A la convocatòria d’enguany s’han presentat 39 candidatures en les diferents categories, que han estat valorades per un jurat format per representants de l’Associació El Prat Empresarial, SECOT, l’Associació de Comerciants i Industrials del Prat ACIP, el Consell Comarcal Baix Llobregat - Ateneu Cooperatiu, UGT i CCOO del Baix Llobregat, AGT, el Prat Gran Comerç i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Els tres projectes guanyadors

  • El Premi a la Millor idea o projecte empresarial ha estar per Bugi, una iniciativa per promoure l’ús compartit de cotxes elèctrics autònoms, amb una modalitat diferent al carsharing convencional. Els vehicles no es lloguen, l'usuari haurà associar-se a l'empresa i pagar una quota d'entrada de 1.000 € que li donarà accés de forma indefinida a aquest servei. A partir d’aquest moment pagarà només el cost real per l'ús que es faci dels vehicles.
  • El Premi a la millor idea/projecte en l’àmbit de comerç o turisme ha estat per a la botiga Pedro Esports. Amb el suport del programa Reempresa de l’Ajuntament del Prat es garanteix la continuïtat d’aquesta botiga de material esportiu, amb 37 anys d’història al Prat, després de la jubilació de qui n’havia estat propietària, Montserrat Castillo. El negoci ha estat traspassat  a Montse Fàbregas, que emprèn ara una nova etapa, afegint a la venda de material esportiu altres activitats com el coaching nutricional i esportiu, cursos i xerrades o gestió d'equips. També tindrà una vessant social, lligada al voluntariat amb persones amb diversitat funcional.
  • El Premi a la Millor Iniciativa d’Economia Social i Cooperativa ha estat per al projecte del Parc de les Olors de Cal Monés. L’Ajuntament del Prat ha cedit l’espai de Cal Monés a la Fundació Esperanzah per tal de promoure-hi conreus de plantes aromàtiques i medicinals, seguint els criteris de l’agricultura ecològica. A l’entorn d’aquest espai també es faran activitats lúdiques i didàctiques, dirigides a infants i joves en edat escolar. També es faran cursos de formació sobre agricultura sostenible per a les persones interessades. El projecte també contempla la producció de productes ecològics propis. 

Els tres premis principals estan dotats econòmicament amb 2.000 euros cadascun.

7 mencions especials

A més dels premis principals, també s’han concedit un total de 7 mencions especials en les diferents categories. Entre elles, el projecte “My litte Robot”, un nou concepte d'oci extraescolar que vol incorporar la robòtica humanoide als més petits. En aquest cas, un robot amb característiques humanes serà company de jocs dels infants i facilitarà als nens i nenes l’adquisició d’habilitats comunicatives en fins a 4 idiomes diferents, de forma amena. És previst que el projecte es posi en marxa el proper mes de gener.

Una altra de les mencions especials ha reconegut el projecte Som Eficiència, associació que es centra bàsicament en proporcionar als diferents tipus de clients solucions de caràcter tècnic que permetin millorar l’eficiència energètica i la gestió dels consums de la seva instal·lació, local, habitatge o entitat, permetent un estalvi energètic i econòmic considerable.

Tant als projectes guanyadors com als que han rebut mencions especials se’ls han lliurat obsequis per facilitar la difusió de les seves activitats o accedir a activitats formatives i d’assessorament, gratuïtament o amb descompte. Als premiats a la categoria Millor Iniciativa d’Economia Social i Cooperativa, la Federació de Cooperatives de Treball Associat els ofereix l’adhesió gratuïta a la Federació durant el primer any.

Durant l’acte, també ha realitzat una conferència Txell Costa, fundadora i CEO de la seva pròpia empresa, Txell Costa Group, companyia especialitzada en màrqueting i negocis ètics.

Llista completa de premiats:

PREMI A LA MILLOR IDEA/PROJECTE EMPRESARIAL: Bugui
Mencions Especials: 

  • My little robot
  • DHR Custom Guitars
  • Gel i repòs. Centre de fisioteràpia

PREMI  A LA MILLOR IDEA/PROJECTE EN L'ÀMBIT DE COMERÇ I/O TURISME: Pedro Esports
Mencions Especials :

  • Bocata va
  • Celler All i Oli 
  • Pitbikebcn 

PREMI A LA MILLOR INICIATIVA D'ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA: Parc de les olors de Cal Monés.  
Menció Especial :

  • Som Eficiència

Compartir

Noticies relacionades

L'alcalde Mijoler, reunit telemàticament amb el Prat Empresarial.

divendres, 22 maig, 2020 - 15:00

L’alcalde Mijoler es reuneix amb el Prat Empresarial i aborda les línies de col•laboració per reactivar el teixit econòmic de la ciutat

Més de vint empreses de la ciutat s’han reunit aquest matí amb el batlle...

divendres, 22 maig, 2020 - 13:30

L’Ajuntament entregarà un kit de protecció als comerços que dilluns ja puguin obrir al públic

Amb aquests "kits d'aixecada de persiana" es vol col·laborar en la represa de...

dijous, 14 maig, 2020 - 11:00

Nou servei de suport al teixit comercial davant de les dificultats per pagar els lloguers dels locals

L’empresa municipal Prat Espais habilita un servei d’intermediació per a...