Esteu aquí

Els nous horts municipals, a punt d'estrena

En els propers dies l'Ajuntament lliurarà les claus als adjudicatris de les 45 parcel·les

dimarts, 31 març, 2015 - 12:30

Aquest dissabte al matí es va celebrar una visita pública als nous 45 horts de 60 metres quadrats que l'Ajuntament ha destinat temporalment a persones de la ciutat d'entre 18 i 60 anys. També es van poder visitar els horts per a gent gran, situats al costat.

L'any 2007 la regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament del Prat va posar en marxa el projecte d'horts lúdics per a aquest col·lectiu. Davant d'aquesta bona experiència, l'Ajuntament ha creat recentment 45 nous horts al camí de la Bunyola, al costat dels horts per a gent gran, destinats a persones d'entre 18 i 60 anys. També s'han fet 5 horts més de caràcter social, que gestionarà directament l'Ajuntament.

Els horts s'han adjudicat mitjançant un sorteig en què les persones en atur han tingut preferència, i s'han distribuït de la següent manera: 15 horts a joves d'entre 18 i 30 anys i 30 horts a persones d'entre 31 i 60 anys.

Les persones adjudicatàries d'un hort podran fer-hi una activitat que fomenta el treball físic i la salut, el cultiu per a l'autoconsum, una nova perspectiva sobre l'ús de productes ecològics, el consum de productes saludables, la cooperació,  la socialització i la cohesió social. Els horts no tenen una funció lucrativa.

Als horts s'hi podran plantar productes tradicionals d'aquesta zona, com tomàquet, pebrot, albergínia, carbassó, pastanaga, meló, síndria, maduixa... També s'hi podran cultivar plantes aromàtiques o medicinals com julivert, romaní, orenga, farigola, menta, sàlvia, alfàbrega, aloe vera, violeta... Als horts no està permès plantar-hi arbres fruiters.

Estan previstos dos cursos de formació per als nous adjudicataris. El primer sobre com planificar un hort i el segon curs tractarà sobre com fer front a les plagues. En els propers dies es començaran a lliurar les claus de les taquilles a les persones que ja hagin presentat tota la documentació i estigui autoritzada.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 juliol, 2019 - 13:45

La ciutadania visita els nous aparcaments de Verge de Montserrat

Centenars de persones aprofiten les jornades de portes obertes per conèixer...

dijous, 18 juliol, 2019 - 08:45

Es renova el paviment a 14 zones de jocs infantils per fer-lo més tou i higiènic

L'Ajuntament del Prat ha renovat el paviment de 14 zones de jocs infantils de la ciutat. Els treballs han ...

dimecres, 17 juliol, 2019 - 15:45

Bancs provisionals a les parades de bus de Verge de Montserrat

Els ha posat l'Ajuntament, en espera que l'AMB hi instal·li les marquesines...