Esteu aquí

Els nens i nenes podran sortir al carrer a partir de demà durant una hora al dia

L'alcalde Lluís Mijoler anima les mares i els pares a actuar amb responsabilitat i agraeix als infants del Prat el seu comportament durant el confinament en un missatge a les famílies

dissabte, 25 abril, 2020 - 19:00

A partir de demà, diumenge els nens i nenes podran sortir al carrer durant una hora al dia. Els infants podran fer-ho en un temps i condicions limitades, definides per les autoritats sanitàries, i tot prenent les mesures de seguretat pertinents, establertes en el ban municipal que ha decretat l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler. D’aquesta manera, es vol contribuir a d’alleujar les conseqüències que el confinament suposa per als més petits. Així ho ha explicat el batlle en un missatge adreçat a les famílies en què ha animat els pares i les mares a actuar amb responsabilitat i ha agraït als infants de la ciutat la seva actitud durant el confinament.

El ban recorda les condicions generals en què es durà a terme aquest desconfinament parcial per als nens i nenes al conjunt de l’Estat. Aquestes condicions són les següents:

  • Els nens i les nenes podran sortir a airejar-se a partir de diumenge, una hora al dia.
  • Podran passejar i jugar pel carrer en un radi d’un quilòmetre al voltant de casa seva.
  • Poden sortir els infants de 0 a 13 anys.
  • El jovent de 14 a 17 anys pot sortir sol a fer les tasques que fa un adult (comprar), sempre i quan els ho permetin els tutors.
  • Les criatures han de sortir acompanyades d’un adult, que pot portar fins a tres infants, sempre i quan visquin al mateix domicili.
  • Poden sortir un cop al dia i durant una hora, entre les 9h i les 21h (i es recomana evitar les hores punta).
  • Els infants amb símptomes com febre han d'evitar sortir.
  • Els espais de jocs infantils als parcs segueixen tancats per evitar que el seu ús intensiu augmenti el risc de contagis.
  • Durant la sortida, cal mantenir les mesures de seguretat per evitar contagis. Cal mantenir una distància de dos metres entre cada grup d’adults amb menors. A més, cal tenir en compte que cada nen o nena pot sortir amb les seves joguines, però no intercanviar-les. La mascareta no és obligatòria, però sí recomanable.
  • Les persones adultes són les responsables de mantenir aquestes mesures de seguretat.

Cal romandre dins de la ciutat

La sortida controlada al carrers dels infants busca permetre que les criatures s'airegin i puguin estirar les cames, però no implica una represa de les activitats a l'aire lliure en la seva totalitat. Per aquest motiu, segeixen tancats, a més dels espais de jocs infantils, el Parc Nou i el Parc Fluvial.

Així mateix, cal romandre dins de la ciutat i no es pot accedir als Espais Naturals i a la platja. Només es permet l'accés a espais naturals en entorns rural i en pobles petits, no en ciutats de la mida del Prat.

Agraïment als infants

Davant de l’esforç  que implica per a la ciutadania i especialment per als nens i nenes l’actual situació de confinament, l’alcalde del Prat ha reiterat el seu agraïment als infants de la ciutat i a les seves famílies.  Mijoler ja va traslladar aquest agraïment en nom de la ciutat mitjançant un ban adreçat específicament als nens i nenes de la ciutat el passat 12 d’abril.

El confinament per aturar el coronavirus continua

Pel que fa la població adulta, cal recordar que ha de respectar les mateixes normes de confinament vigents fins ara, excepte pel que fa l’acompanyament de menors, segons el que s’ha detallat anteriorment. És a dir, s’ha d’evitar sortir de casa excepte per cobrir necessitats bàsiques o en els casos en què s’hagi d’anar a treballar presencialment. Tampoc no hi ha cap canvi respecte a les normes a seguir durant el confinament per part dels establiments comercials.

Consulta aquí el ban de l'alcalde

Ban regulant la sortida controlada dels nens i nenes del Prat al carrer (pdf - 218257 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:15

L’Hospital de Bellvitge amplia l’horari de visites

Continua sense estar permesa la visita a pacients amb covid-19, amb algunes...

divendres, 1 octubre, 2021 - 09:00

L'Hospital de Bellvitge amplia l'horari de visites en àrees no covid

Els pacients no ingressats per covid podran rebre visites d’un acompanyant...

dimarts, 21 setembre, 2021 - 12:30

Tercera dosi de la vacuna a la residència municipal Penedès

Un total de 24 persones residents que ja havien rebut la pauta convencional...