Esteu aquí

Els mossos arriben abans a l'àrea metropolitana

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Els alcaldes del Prat, Lluís Tejedor, de Barcelona, Joan Clos, i de l'Hospitalet, Celestino Corbacho, van mantenir al final del mes de maig passat una reunió amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Xavier Pomés, del qual van aconseguir el compromís que els Mossos d'Esquadra es comencin a desplegar per l'àrea metropolitana de Barcelona el 2002, és a dir, tres anys abans del que s'havia previst en el calendari inicial. Els tres alcaldes van mostrar a Pomés la seva preocupació per la falta de personal a les comissaries del Cos Nacional de Policia dels municipis metropolitans, cosa que es tradueix en un augment de la inseguretat ciutadana.
La policia autonòmica, que aquest mateix any començarà a patrullar pels carrers de Barcelona i els municipis de l'àrea metropolitana, durà a terme tasques de seguretat ciutadana i de policia judicial. El fet que d'una manera continuada i creixent marxin de Catalunya agents de la Policia Nacional provoca que les vacants del cos no quedin cobertes del tot, amb la qual cosa el nombre de policies és, des de fa anys, molt inferior del que caldria. Per millorar el desplegament dels Mossos d'Esquadra, els alcaldes proposen la creació d'un comandament únic que coordini aquest cos amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals. Fa pocs dies, Tejedor, Clos, Corbacho i Pomés es van tornar a reunir per perfilar més detalls de l'operació, com ara el calendari de la reestructuració de la policia i els efectius que es desplegaran per l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons diverses fonts, a Catalunya hi ha un dèficit de 12.000 policies. La ciutat de Barcelona, per exemple, té 0,8 policies per cada mil habitants, quan el Parlament va fixar que la proporció adequada havia de ser de 4,5 agents. A la resta de l'àrea metropolitana la situació és semblant, amb una ràtio d'1,1 policies per cada mil habitants. Solament les comarques en les quals els Mossos ja s'han desplegat assoleixen els estàndards fixats pel Parlament. Segons Lluís Tejedor, la Generalitat ha reconegut, després de mesos de denúncies dels alcaldes, que hi ha un dèficit important de policies a l'àrea metropolitana, i l'alcalde s'ha mostrat satisfet amb l'acord a què s'ha arribat, ja que serà positiu per al Prat.

E.P.     

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

divendres, 18 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...