Esteu aquí

Els metros de la línia 9 no tindran conductor

Seran guiats per un sistema de control automàtic

dijous, 19 desembre, 2002 - 01:00

Els trens de la línia la línia 9 del metro, que arribarà al Prat l'any 2007, no tindran conductor, sinó que seran guiats per un sistema de control automàtic. Aquesta serà una de les principals novetats d'aquesta nova línia que connectarà Santa Coloma i Badalona amb l'aeroport, i que tindrà sis parades al Prat. L'altra característica principal és que els trens no circularan en sentit contrari en el mateix nivell, sinó que ho faran uns a sobre dels altres.
Aquests trens, 50 unitats del model Metròpolis que construirà Alstom a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, permetran que els viatgers tinguin una visió de la via com la que tindria el conductor. En cas d'emergència, el personal del metro podra activar la conducció manual. Els comandaments estaran ocults i es podran fer servir obrin una tapa situada a la part davantera del primer vagó. Les noves unitats seran transitables en tota la longitud del tren (87,3 metres), i tindran pantalles de televisió, càmeres de vigilància i una velocitat màxima de servei de 80 quilòmetres per hora.

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

divendres, 18 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...