Esteu aquí

Els metros de la línia 9 no tindran conductor

Seran guiats per un sistema de control automàtic

dijous, 19 desembre, 2002 - 01:00

Els trens de la línia la línia 9 del metro, que arribarà al Prat l'any 2007, no tindran conductor, sinó que seran guiats per un sistema de control automàtic. Aquesta serà una de les principals novetats d'aquesta nova línia que connectarà Santa Coloma i Badalona amb l'aeroport, i que tindrà sis parades al Prat. L'altra característica principal és que els trens no circularan en sentit contrari en el mateix nivell, sinó que ho faran uns a sobre dels altres.
Aquests trens, 50 unitats del model Metròpolis que construirà Alstom a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, permetran que els viatgers tinguin una visió de la via com la que tindria el conductor. En cas d'emergència, el personal del metro podra activar la conducció manual. Els comandaments estaran ocults i es podran fer servir obrin una tapa situada a la part davantera del primer vagó. Les noves unitats seran transitables en tota la longitud del tren (87,3 metres), i tindran pantalles de televisió, càmeres de vigilància i una velocitat màxima de servei de 80 quilòmetres per hora.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...