Esteu aquí

Els cursos de formació ocupacional capaciten 92 persones el 2023

Adreçats a persones en situació d’atur, aquestes formacions faciliten i promouen la inserció laboral

divendres, 28 juliol, 2023 - 08:15

Superada la primera meitat de l’any, és moment de fer balanç dels cursos de formació ocupacional gestionats per l’Ajuntament del Prat. Un total de 92 persones han cursat, o encara ho estan fent, alguna de les sis formacions oferides.  D’aquestes persones, 89 estaven aturades i es distribueixen en 48 dones i 44 homes.

La formació esdevé un element diferencial en la recerca de feina i la millora de l’ocupació actual. Aquests cursos, que el consistori ofereix des de fa anys, han demostrat la seva eficàcia i utilitat en la inserció laboral de les persones participants, que han adquirit noves capacitacions i competències.

Els cursos es divideixen en dos blocs: els de llengües estrangeres (Anglès A2 i Anglès B1) i els de certificats de professionalitat (Ofimàtica, Organització del transport i la distribució, Soldadura i Auxiliars de serveis administratius i generals). Els cursos del primer bloc donen l’opció de fer l’examen de Cambridge English i acreditar el nivell cursat segons el Marc europeu comú de referència per a les llengües, mentre que els del segon finalitzen els seus itineraris modulars amb pràctiques en empreses del territori.

Durant els pròxims mesos es donarà a conèixer l’oferta formativa del 2024. Les persones interessades a cursar algun curs poden contactar amb l’àmbit de Formació del Centre de Promoció Econòmica per fer prereserva de plaça: 93 478 68 78 o mirabete@elprat.cat i escamilla@elprat.cat.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...

divendres, 24 novembre, 2023 - 08:30

La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

El guardó, que enguany s’entrega a títol pòstum, es lliura en el marc de la...
Fundació CARES a Mas Blau

dijous, 23 novembre, 2023 - 14:00

Fundació CARES inaugura un nou magatzem de 5.000 m² al Prat de Llobregat

La instal·lació, que permetrà augmentar les oportunitats laborals per a...