Esteu aquí

Els bucs de La Capsa són el cor del projecte, que batega amb intensitats i ritmes diversos

Les bandes segueixen assajant des de casa i comparteixen els seus assajos o creacions en confinament

dimarts, 28 abril, 2020 - 18:00

Des dels seus inicis, els bucs de La Capsa han estat un dels eixos principals dins del projecte del centre. Si féssim un símil del centre amb un ésser viu, els bucs serien el cor del projecte, que batega amb intensitats i ritmes molt diversos.

Si apropem una mica l’orella pels locals d’assaig, podrem escoltar tota mena d’estils: el punk/rock dels Puta Blava o els mítics Malos Tragos, el rock més dur amb els incombustibles Raising, Go Faster o Mañana Es Tomorrow; els sons rockabilly dels Losers, el country de l’excepcional Jeb Andrews Foundatión o el rock d’arrels sixties amb reminiscències Hendrix d’uns clàssics de la ciutat com són els Howlin’ Psycho. Trobem també sonoritats més poperes amb projectes com l’inclassificable cantautor lo-fi Vestby, els elegants Musgo, les vitalistes perles sonores dels Ventury Republic - amb un so que recorda a una fusió entre El Último de la Fila, Radio Futura i Police - o els Pardos, que ara comencen a fer temes propis d’indie-pop. Hi assagen també bandes de versions com els Flaming Shakers, una de les millors banda tribut dels Beatles a Europa, els Bravo Percusión amb cançons d’autor llatines, la banda Cash Caravan amb un repertori eclèctic amb versions més actuals i els irrepetibles Blue Majers, història viva de la música del Prat, un grup d’amics que no han deixat de fer música des dels anys seixanta.

Molts dels projectes de la Capsa estan orientats a ajudar a fer que les bandes de bucs tinguin l’oportunitat de créixer, relacionar-se entre elles i evolucionar. Amb iniciatives d’acompanyament i assessorament a les bandes com el projecte Trainer, així com facilitant espais per tal que presentin en directe la seva música com són el festival Meló_dia, les Jams, els Micro Oberts o la programació de sala i d’estiu. De la mateixa manera, el sopar de bucs i la pàgina de Facebook Bucs de La Capsa són dues eines destinades a què els músics es relacionin i interactuïn per tal de convertir els bucs en un espai d’intercanvi d’experiències i comunitat.

Durant tots aquests dies en confinament, algunes de les bandes dels bucs segueixen assajant des de casa, en la distància, i fins i tot delectant-nos amb creacions pròpies. 

Si teniu curiositat, aquí teniu més informació sobre els bucs de La Capsa així com dels grups que hi assagen!

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...