Esteu aquí

Els alcaldes i alcaldesses, a favor d'una comarca més equilibrada i sostenible

Plantegen un nou sistema de governança territorial, que estableixi una nova relació entre governs i societat, així com major transparència i participació

Reunió dels alcaldes i alcaldesses a la seu del Consell Comarcal.

Reunió dels alcaldes i alcaldesses a la seu del Consell Comarcal.

dimarts, 11 abril, 2017 - 13:00

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, entre els quals l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat una Declaració a favor d'un millor, més equilibrat i sostenible Baix Llobregat per al segle XXI.

La Declaració planteja un nou sistema de governança territorial, que estableixi una nova relació entre governs i societat, així com major transparència i participació. 

També proposa identificar una estratègia econòmica i social singular inclusiva i sostenible, que sigui un fidel reflex de tots els sectors econòmics; articular polítiques socials que s’adeqüin a la nova realitat; reivindicar les infraestructures necessàries; posar en valor la cultura, el patrimoni i la memòria de la comarca; impulsar una formació professional que es vinculi directament a les necessitats del diferents sectors econòmics del territori, de qualitat i d’excelència; promoure accions conjuntes que garanteixin la conservació i protecció dels espais naturals; fer de la comarca un referent en l’eliminació de residus; etc.

La Declaració és un compromís més per part de les administracions locals sobre les prioritats del conjunt de municipis respecte a diverses qüestions. 

Infraestructures i sanitat

Els alcaldes i alcaldesses han elaborat un document sobre les infraestructures pendents al Baix Llobregat "perquè les administracions es comprometin a calendaritzar-les i incloure les partides necessàries als pressupostos respectius", segons ha explicat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor.

En l'àmbit de la sanitat, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses ha traslladat a la conselleria de la Generalitat la necessitat d'elaborar un Pla Sanitari comarcal així com un pla de xoc mentre s'acaba de posar en marxa. 

Podeu llegir el text de la Declaració a través del següent enllaç:

Declaració

Text (pdf - 165258 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...