Esteu aquí

Els ajuntaments insisteixen a participar en la gestió dels aeroports

El Prat ha acollit una jornada organitzada per la Conferència de Regions amb Aeroport (ARC)

divendres, 12 abril, 2019 - 12:30

L'organització europea ARC (Conferència de Regions amb Aeroport) ha organitzat avui una joranda al Cèntric Espai Cultural del Prat per debatre sobre la governança d'aquestes infraestructures i els reptes de futur.

La jornada ha servit per fer un enèsim reclam de la participació de les administracions territorials, com els ajuntaments, en la gestió dels aeroports. Erich Valentin, president d'ARC, ha indicat que escoltar el territori és una qüestió de democràcia.

En el mateix sentit han intervingut l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que han reivindicat la necessitat d'incorporar una participació local en la gestió dels aeroports, a fi de garantir la convivència amb les persones que viuen al seu entorn.

A la jornada han participat representants de diferents ciutats europees amb aeroport, que han destacat la necessitat que les autoritats locals treballin conjuntament amb els gestors aeroportuaris per blindar les condicions de vida de la ciutadania.

Posar límit del creixement

Durant la jornada s'han exposat alguns problemes que generen els aeroports al seu entorn més immediat, com la contaminació ambiental i el soroll. Lluís Tejedor ha fet una crida a acceptar el límit de creixement de l'aeroport del Prat i a treballar per comptabilitzar diferents mitjans de transport. També des de la Generalitat s'ha destacat la necessitat de treballar en un sistema integrat del conjunt dels aeroports catalans, bàsicament el Prat, Girona i Reus, segons ha explicat el ecretari general d'Infraestructures, Isidre Gavin.

ARC treballa des de fa 25 anys a nivell europeu sobre quatre eixos bàsics: el medi ambient, el planejament urbanístic, la mobilitat i l'activitat econòmica.

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

Després que el vídeo es compartís a les xarxes socials a principis de...
Presentacio Missio Cohesió Territorial Compromís Metropolità Prat

divendres, 30 setembre, 2022 - 10:15

El Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat

En matèria de cohesió territorial, el pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de...
Acte descoberta llamborda Lluís Serra i Giribert

divendres, 16 setembre, 2022 - 10:00

El Prat ret homenatge a l’alcalde de la ciutat afusellat pel franquisme, Lluís Serra i Giribert, amb una ‘Stolperstein’

L’Associació Memòria de Mallorca, que ha encapçalat la iniciativa de crear...