Esteu aquí

Els ajuntaments impulsen la Taula de Serveis Socials comarcal

Reunió dels regidors i regidores de serveis socials dels 30 municipis del Baix Llobregat

dimecres, 13 abril, 2011 - 12:15

Dins del marc de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, constituïda el 19 de gener d’aquest any, els regidors i les regidores de erveis socials dels 30 municipis del Baix Llobregat s’han reunit a la seu del Consell Comarcal per continuar treballant en l’aprofundiment i la consolidació del projecte.

La Taula de Serveis Socials, constituïda pels 30 municipis del Baix Llobregat, és un instrument pensat per poder fer efectiva la cooperació intermunicipal que augmenti la coherència del sistema de serveis socials a la comarca i l'assoliment d'objectius comuns dins del territori.

L’objecte de la jornada de treball ha estat abordar els grans reptes que afronten les polítiques socials a nivell local, entre els que es troben els següents:

- L’atenció a necessitats, demandes i expectatives socials, derivades de problemàtiques generadores de exclusió social i econòmica per les que s’espera que els serveis socials, en el compliment de la seva missió, puguin aportar respostes i solucions aconseguint la inclusió i la cohesió social.

- Estructuració i organització d’un sistema nacional de serveis socials que pugui dur a terme aquesta missió amb capacitat d’aconseguir resultats tangibles en la solució dels problemes pels que ha estat constituït com sistema de servei públic.

- Desenvolupament d’una xarxa territorialitzada i descentralitzada, gestionada pel govern local, que garanteixi proximitat, capacitat d’adaptació i visió comunitària com a requeriment per a garantir la inclusió i la cohesió social.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 6 desembre, 2019 - 11:30

La valoració ciutadana de la convivència al Prat supera la mitjana metropolitana

En el seu primer any de funcionament, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència...

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Fundació Espigoladors rep el Premi Voluntariat 2019 de la Generalitat

L'entitat pratenca es dedica a aprofitar aliments que queden als camps...

dijous, 5 desembre, 2019 - 10:30

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

L'Ajuntament impulsa la campanya "1+1=Voluntariat"