Esteu aquí

El XII Març Gastronòmic arriba amb nous plats de Pota Blava i Carxofa Prat per reivindicar els xefs i els productes del Baix Llobregat

L’edició d’enguany se celebrarà de l’11 de març a l’11 d’abril i comptarà amb la participació de 32 restaurants de fins a 15 localitats del Baix Llobregat i el Barcelonès

Març Gastronòmic 2021

dilluns, 8 març, 2021 - 10:00

L’Ajuntament del Prat de Llobregat torna a organitzar, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, també conegudes amb el nom Març Gastronòmic. Aquesta edició se celebrarà entre l’11 de març i l’11 d’abril i oferirà, per dotzè any consecutiu, l’oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota Blava, Carxofa Prat i altres productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat en més de trenta restaurants del Prat –la capital gastronòmica del Març–, Abrera, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cervelló Esparreguera, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans.

L’activitat s'emmarca en les accions que s'estan desenvolupant per donar suport a la restauració i als productors locals, dos dels sectors més afectats per l'actual context de restriccions. Amb iniciatives d'aquest tipus es pretén donar visibilitat i valorar el treball dels professionals del sector hostaler a la ciutat que aposten per una gastronomia de qualitat amb producte de proximitat.

Aquesta edició també tindrà un record per la Marta Mayordomo, tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, que va morir el passat mes de desembre. Mayordomo va ser una de les persones que més va apostar per impulsar projectes de dinamització gastronòmica i del territori.

El Prat i Sant Boi, units per la Carxofa

Per primera vegada, el Prat i Sant Boi uniran forces per difondre un dels productes estrella del Parc Agrari: la carxofa. Ho faran sota el paraigües de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona, marc en qual es desenvoluparà enguany el Març Gastronòmic. Les dues ciutats aproparan, amb diverses accions promocionals, els valors d’aquest producte i del Parc Agrari, una infraestructura estratègica metropolitana, a la capital catalana. També es programaran activitats presencials i on-line vinculades a aquest producte, l’agricultura de proximitat i la sostenibilitat.

Implicació del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat i la Cooperativa Agrícola del Prat

Els establiments que formen part d’aquests jornades gastronòmiques oferiran descomptes gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, que assumirà una part del cost del producte destinat a la restauració per promocionar la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.

La Cooperativa Agrícola del Prat també vol donar suport a la restauració del Prat i la comarca i se suma al Març Gastronòmic 2021 oferint un 15 % de descompte en la compra de la Carxofa Prat als establiments que hi participin. La Cooperativa referma així el seu compromís amb l’alimentació saludable i de qualitat, estretament lligada al territori i a la societat.

D.O. Penedès continua donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. Tots els menús es podran maridar amb vins D.O. Penedès i amb la cervesa Magna San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local.

Tota la informació sobre els menús i els establiments participants es pot trobar al web marcgastronomic.com i a les xarxes socials de l’AGT i Porta del Delta amb les etiquetes #MengemPotaBlava i #MengemCarxofa.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 octubre, 2024 - 11:15

El Prat ampliarà la xarxa de Punt Liles diürns a través dels comerços de la ciutat

Aquesta iniciativa per combatre les violències sexuals compta amb el suport...

dijous, 24 octubre, 2024 - 12:45

Èxit en la sessió de networking empresarial "El Prat Emprèn" amb la participació de 19 empreses locals

La trobada ha permès crear sinergies i explorar noves col·laboracions entre...