Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua tanca la 8a edició amb 40 parelles

Des que, fa quatre anys, va començar a aplicar-se aquest programa a la nostra ciutat, ja hi han participat 272 persones, entre voluntàries i aprenents.

divendres, 20 juny, 2008 - 10:00

El dijous 19 de juny a la tarda va tenir lloc l’acte de cloenda de la 8a edició del programa Voluntariat per la llengua, al pati del Centre Artesà. Durant aquestes vuit edicions, desenvolupades al llarg dels darrers quatre anys, s'han format un total de 136 parelles lingüístiques. En aquesta darrera edició hi han participat vuitanta persones (40 aprenents i 40 voluntàries). Totes elles han valorat l'experiència molt positivament.

Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona que parla català habitualment amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin del que vulguin, on vulguin i quan vulguin, durant un mínim de 10 hores (1 hora a la setmana). Cal tenir en compte que aquest programa només s’adreça a persones majors d’edat i que per inscriure-s’hi no cal estar apuntat a cap curs de català.

En l'acte de cloenda de la 8a edició també es va agrair al grup de teatre La fàbrica de contes, format per mares i pares de diverses AMPA del Prat, la feina feta durant aquests darrers deu anys. Voluntariat per la llengua i La fàbrica de contes són els dos tipus de voluntariat lingüístic que promou el Centre de Normalització Lingüística (CNL) El Prat de Llobregat.

El tinent d'alcalde de Cultura, Educació i Promoció Cívica de l'Ajuntament del Prat, Francisco Manuel Lorenzo, va presidir l’acte i va lloar la tasca que desenvolupen les persones voluntàries. Després va fer el lliurament dels certificats de participació d’aquesta 8a edició del Voluntariat i d’aquest desè any del grup de teatre.

La cloenda va estar amenitzada per Albert Estengre, narrador de contes per a adults, i Beatriu Castells, que va animar l’acte amb una interpretació còmica d’un personatge fictici que volia participar al programa Voluntariat per la llengua i tenia unes característiques molt particulars.

A l'acte hi van assistir un centenar de persones: parelles lingüístiques, membres de La fàbrica de contes i entitats col·laboradores amb el programa.

Compartir

Noticies relacionades

treball en línia

divendres, 3 abril, 2020 - 11:30

Els centres culturals del Prat, confinats però no aïllats

Continuen actius a les xarxes i ofereixen diferents vies de contacte amb la...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...

dijous, 2 abril, 2020 - 10:00

Temps per compartir

Què llegiu a casa?