Esteu aquí

El vianant, la prioritat

La Policia Local del Prat ha engegat una campanya de control de l'ocupació il·legal de les zones destinades als vianants, perquè, en un moment o en un altre, tots ho som.

diumenge, 1 maig, 2005 - 12:25

Les voreres i les zones habilitades com a prioritàries per als vianants són, massa sovint, ocupades per vehicles, obres, materials de construcció, bastides, vetlladors... Tot això dificulta la seva mobilitat i, especialment, la d'aquelles persones que, per una o altra raó, tenen la mobilitat reduïda: gent gran, persones amb discapacitat, infants...

Per garantir la mobilitat segura i en condicions òptimes de les persones que van a peu, la Policia Local del Prat ha posat en marxa, entre els dies 27 d'abril i 11 de maig, una campanya de control exhaustiu dels espais destinats als vianants. La campanya pretén comprovar que les activitats que envaeixen aquests espais tinguin l'autorització preceptiva i que compleixin les condicions de l'autorització. A més, tot allò que generi obstacles a les voreres ha d'estar correctament senyalitzat, tant de dia com de nit.

L'estacionament de vehicles a les voreres i als passos de vianants també és un element de control prioritari. Un vehicle estacionat a la vorera genera un obstacle que, fins i tot, pot fer que el vianant hagi de baixar a la calçada per poder passar. I això, a banda de la molèstia, li genera un risc innecessari. El mateix passa si ha de creuar per un pas de vianants i aquest està ocupat per un vehicle.

Les operacions de càrrega i descàrrega en les quals el gènere s'amuntega a la vorera tampoc no estan permeses. L' Ordenança municipal de civisme preveu que aquestes operacions s'han d'efectuar portant la carrega des del vehicle directament a l'establiment o magatzem, o a l'inrevés, però mai obstaculitzant la vorera.

La prioritat és el vianant, la seva mobilitat i la seva seguretat.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...