Esteu aquí

El trànsit també torna de vacances

Ja ha acabat el període estival. Gairebé tothom hem tornat de vacances, ens incorporem de nou a la feina i els nois van a l'escola una altra vegada. I als carrers i a les carreteres, el trànsit rodat també s'ha normalitzat.

dimecres, 1 octubre, 2003 - 02:00

A l'estiu té lloc en el trànsit una certa relaxació, en part a causa de la calor i en part de la disminució de l'activitat i del nombre de vehicles als carrers. La tornada a la rutina diària, en canvi, ens torna a posar a l'aguait. La ciutat, la gent, els vehicles, reprenen el seu ritme, i això comporta que, si exercim de vianants, anem més amb compte a l'hora de travessar el carrer, caminem per les voreres i alertem els nostres fills de la precaució que han de tenir quan es desplacin pels espais públics.

Si exercim de conductors, recordem i respectem les normes, principalment les d'estacionament, la velocitat i l'ús dels elements de seguretat passiva. L'estacionament incorrecte, sobretot a sobre de la vorera, als passos i a les zones de vianants, entorpeix l'espai destinat al vianant, i encara és molt més greu quan aquest estacionament es fa de manera que pugui dificultar el pas de les persones amb mobilitat reduïda.

Cal no oblidar tampoc que és molt important adequar la velocitat del vehicle a les circumstàncies del moment (calçada mullada, presència de vianants a la calçada o als voltants -sobretot si són menors o gent gran-) i utilitzar els elements de seguretat passiva (cinturó de seguretat, mecanisme de retenció infantil i el casc si circulem amb moto o ciclomotor). Cal tenir en compte que la ciutat és un espai de convivència en el qual tots ens hem de respectar.

Control del transport escolar

La Policia Local del Prat durà a terme els pròxims dies un control del transport escolar a les diverses parades que hi ha a la ciutat. L'objectiu d'aquest control és revisar les condicions tècniques i administratives dels vehicles (autocars i autobusos), i la documentació dels conductors, a fi de comprovar que compleixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i de garantir al màxim la seguretat del transport.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...