Esteu aquí

El SISA estrena imatge i amplia les formacions

Aquest servei municipal, amb gairebé 30 anys d'història, assessora la població adolescent i jove sobre temes d'afectivitat i sexualitat

Cartell amb la nova imatge del SISA.

dimecres, 17 gener, 2018 - 09:00

El servei municipal d'informació sobre sexualitat i afectivitat del Prat, el SISA, ha estrenat imatge amb la voluntat de donar-se a conèixer a aquelles persones, especialment joves, que encara no el coneixen. L'autora de la imatge és Núria Frago, premi Junceda 2015 d'il·lustració en la categoria de premsa i revistes. 

El SISA és un servei històric, amb gairebé 30 anys de trajectòria. Moltes generacions de pratenques i pratencs s'han beneficiat de tenir un servei municipal especialitzat i de qualitat en temes d’afectivitat i sexualitats. Avui continua sent molt necessari mantenir i potenciar aquest espai, adreçat a la població de fins a 30 anys.

Gairebé tots aquests anys, la professional de referència ha estat la mateixa, Pilar Aramburu, fet que facilita el seguiment del casos. El SISA és obert a tractar qualsevol qüestió que preocupi al jovent: les relacions afectives, la identitat de gènere, l’orientació sexual, “la primera vegada”, l’embaràs, els mètodes anticonceptius, la menstruació, les dificultats i neguits al voltant de les sexualitats, etc.

Sense cita prèvia

El SISA està ubicat a El Lloro i depèn dels serveis municipals de Salut Pública i Consum. L’horari d’atenció individualitzada és dilluns, de 16:30 h a 20 h, i divendres, de 10 a 14 h (sense cita prèvia, gratuïta i confidencial). També us hi podeu adreçar per correu electrònic: sisa@joves.prat.cat i WhatsApp: 696930255. 

Orientació i formació a centres educatius i famílies

El SISA també ofereix formació i assessorament a l’alumnat dels centres educatius d'ESO, batxillerat i cicles formatius del Prat. Podeu consutar l’oferta en clau de salut a la Guia El Prat Educa 2017-2018.

Gairebé el 100 % dels centres de secundària al Prat sol·liciten aquestes propostes formatives gratuïtes, que també són a disposició de les famílies. En qualsevol moment de l’any les podeu demanar a salut@elprat.cat.

El fulletó amb la nova imatge va ser distribuït el mes de desembre passat a l’alumnat dels centres educatius de secundària del Prat.

Per a la resta de la població

Amb els anys, les formacions s’han ampliat a entitats i col·lectius diversos, persones adultes, persones grans, grups a diversos barris, etc. Per tant, les formacions existents a la Guia El Prat Educa també són obertes a qualsevol grup o entitat, només cal que us adreceu a salut@elprat.cat

Díptic SISA gener 2018

Díptic SISA gener 2018 (pdf - 299847 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 abril, 2021 - 12:45

Es reprenen les classes d’equinoteràpia per a infants amb diversitat funcional

Aquest mes d’abril tornen les classes d’equinoteràpia per infants amb diversitat funcional. En col·laboració am...

dijous, 8 abril, 2021 - 12:00

Nova convocatòria d’ajuts a la gent gran per fer obres d'accessibilitat als seus habitatges

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de juny

dimecres, 7 abril, 2021 - 12:00

Nou curs sobre coneixements laborals vinculat al Servei de Primera Acollida a persones nouvingudes

Les persones interessades a participar-hi poden posar-se en contacte amb el...