Esteu aquí

El SIAD atén més de 500 dones durant l’any 2015

Per temes relacionals, de parella, de formació, de salut, etc.

dimecres, 20 gener, 2016 - 13:15

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Prat, el SIAD, forma part dels Serveis de Ciutadania situats a les Cases d’en Puig. És un servei lliure i gratuït per a les dones del municipi, on poden trobar informació sobre els seus drets, assessorament jurídic i suport psicològic especialitzat.

L’equip de professionals del SIAD treballa amb cada dona per fer el seu propi pla de treball individualitzat, escoltant-la, potenciant la seva autonomia personal i acompanyant-la en el seu procés de millora.

Durant l’any 2015 el SIAD va atendre 522 persones, 518 dones i 4 homes, que van realitzar 1.529 entrevistes amb les diferents professionals del servei.

Diferents problemàtiques
El SIAD pot atendre qualsevol tipus de problemàtica de les dones: temes relacionals, de parella, de formació, d’acompanyament en temes de salut, entre d’altres.

Durant aquest darrer any, les consultes més freqüents han estat les relacionades amb la violència masclista, un 36% del total. Aquesta dada demostra la necessitat de continuar treballant aquesta problemàtica de forma específica, en xarxa i amb professionals que puguin donar respostes i derivar els casos a altres serveis especialitzats.

Violència masclista
El SIAD coordina el Circuit Contra la Violència Masclista del Prat, on es fa un treball transversal entre els diferents recursos municipals i externs que hi participen, apostant per un abordatge integral de la problemàtica de la violència de gènere, així com un treball intens en la sensibilització, la prevenció, la detecció precoç i la recuperació de les víctimes.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...