Esteu aquí

El servei maternoinfantil del Prat

Situat a la plaça d'Antonio Martín, representa una ajuda per a les mares que pateixen mancances formatives i d'hàbits saludables a l'hora de tenir cura dels infants menors de sis anys.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

El servei funciona amb un conveni entre l'Ajuntament del Prat i Càritas Diocesana de Barcelona, entitat que el gestiona. Va iniciar les seves activitats el 1999, i la seva oferta i capacitat s'han incrementat força des d'aleshores, ja que s'ha demostrat molt útil i força preventiu de problemes futurs en les famílies amb criatures. En el centre hi treballen tant professionals com voluntaris, procedents en bona part de les parròquies del Prat.

Segons Yolanda Ruiz, directora del servei, "treballem amb mares molt joves, d'entre 15 i 28 anys, i amb un o més fills". Són mares amb mancances econòmiques i/o socials, amb famílies molt extenses on no reben el suport adient en la cura dels infants, una tasca de la qual no tenen informació ni formació.

Aquestes mancances les vol suplir el servei maternoinfantil, on aprenen tasques tan bàsiques com donar el biberó, canviar els bolquers, banyar les criatures, saber quina alimentació han de rebre en cada edat, com estimular-los i vetllar per la seva salut.

Amb cada mare es pacta un pla de treball, on s'especifica la freqüència de pas pel centre i quins serveis necessita. Cada pla té una duració d'un curs escolar. Els principals projectes que treballa el servei són els següents:

  • Infantil. Infants de 0 a 1 any. Cada 15 dies, les mares recullen llet i farinetes, són entrevistades i reben una xerrada formativa. El nadó és pesat i revisat.
  • Maternoinfantil. De 0 a 3 anys. Els petits són banyats al centre per les seves mares sota supervisió. També s'hi fan àpats, que elabora una professional amb l'ajut d'alguna mare. Es fa cada matí.
  • Ludoteca. De 3 a 6 anys. Jocs entre les mares i els infants per potenciar el coneixement mutu i la relació. Es fa cada tarda.
  • Espai per a mares. Sols per a les mares, que reben xerrades, fan gimnàstica, sessions de bellesa personal, festes..., de cara a millorar la seva autoestima.

Compartir

Noticies relacionades

mercadet sant cosme .jpg

dimecres, 27 maig, 2020 - 13:30

El Mercadet setmanal de Sant Cosme reobre demà amb la meitat de les parades

El Mercadet setmanal reobre parcialment, adequat amb mesures de seguretat....

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:30

Setmana sense fum, et podem ajudar

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la...

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:15

Els serveis d'atenció a les dones i al col·lectiu LGTBI tornen a les Cases d'en Puig

Després d'un breu període en què han estat ubicats al Centre Cívic Palmira...