Esteu aquí

"El record a escena": exposició i teatre sobre pratencs vinguts de fora

Projecte guanyador de la beca Art al barri 2015

dimecres, 17 febrer, 2016 - 14:00

Aquest divendres 19 de febrer a les 19 h s'inaugura l'exposició del projecte guanyador de la beca Art al barri UNZIP 2015, anomenat "El record a escena". Una hora després, a les 20 h, s'estrenarà la peça teatral fruit del mateix projecte.

Exposició amb mapes sonors
"El record a escena" es basa en 14 entrevistes realitzades a persones residents al Prat de Llobregat i vingudes d'altres indrets. Són persones diverses tant pel que fa a les edats com els llocs d'origen i els moments de la seva arribada a la nostra ciutat. Aquesta part, realitzada per Vicent Matamoros, està recollida al bloc del projecte i queda plasmada a l'exposició a través de mapes sonors i infografies.

Obra teatral
L'obra teatral l'ha dinamitzat la Laura Tamayo. A partir d'un grup de voluntaris i el treball realitzat a través dels materials extrets de les entrevistes, ha generat una peça narrativa que recull les impressions dels nouvinguts durant més de 50 anys.

A continuació podeu llegir un extret de l'entrevista a Juan, arribat des de Puente Genil el 1965:

"El viaje que hice era un viaje antiguo, de los malos, era un tren de carbón, aquellos de las máquinas con los vagones de madera. En el tren no se prohibía subir y había mucha gente, mucha iba de pie. Subí al tren a las 4 de la tarde y llegué el día siguiente sobre las dos de la mañana. El viaje duró 36 horas  y en el camino, el tren venía tan lleno, que la gente nos tumbábamos en el suelo de los pasillos para dormir, pero no se podía porque las mujeres te despertaban y te hacían levantar para que no les miraras la falda. Yo traía una caja de cartón atada con cuerdas porque no teníamos ni maletas, los lavabos del vagón estaban atascados y el agua se salia del water y mi caja maleta se mojó y me las vi para poder mantener la ropa dentro de la caja, porque se me rompió".

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 gener, 2022 - 12:00

Visites guiades a l'exposició "El Prat, una mirada arqueològica" ens permeten conèixer la història de la ciutat

A més de les visites guiades, s'han programat diferents activitats...

dijous, 20 gener, 2022 - 09:30

Cinquè Aniversari de l'Aula de Salut

De febrer a maig de 2022, xerrades sobre prevenció d'addiccions, trastorns de...

dimecres, 19 gener, 2022 - 12:30

Una delegació del Govern Basc visita el Prat per conèixer el seus projectes com a Ciutat Educadora

Els diferents representants, ponents sobre el futur sistema educatiu a...