Esteu aquí

El proper dijous, acte central del 25N a la plaça Catalunya

El programa d’activitats continuarà fins el proper 11 de desembre

dilluns, 22 novembre, 2021 - 15:30

Un any més, El Prat tornarà a mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes de forma rotunda i contundent.

Serà el proper dijous 25 de novembre a la plaça Catalunya, on ja al matí s’iniciaran les diferents activitats per reivindicar el Dia Internacional per a l’eliminació de les violència envers les Dones.

Plaça Catalunya

A les 15 h, s’obrirà la instal·lació “Posa’t al seu lloc” encapçalada pel col.lectiu feminista @vídues08820 amb el suport del Consell Municipal de dones, a la zona de pèrgola. Allà es mostrarà simbòlicament les diferents tipologies de violències que poden patir les dones i també es farà un homenatge a les dones assassinades al llarg del any. 

A partir de les 18:30 h es durà a terme l’acte simbòlic de trobada ciutadana per commemorar a nivell local el dia 25N. Allà es llegirà el Manifest elaborat des del Consell Municipal de dones i també el nom de les dones assassinades durant l’any. La lectura serà a càrrec del col·lectiu En Femení.

També es realitzarà una actuació musical a càrrec de les alumnes de l’Escola d’arts en Viu: Eva Soler, Maria Garcia, Júlia Martos i Mireia Basualdo. L’acte es tancarà amb un pilar a càrrec de la Colla castellera.

25N: Click per les Dones

El mateix 25 de novembre a les 13 h, es realitzarà al carrer riu Llobregat, 94 la tradicional fotografia grupal “Fem un “click” per les dones”. Serà davant del mural comunitari reivindicatiu realitzat a la façana de l'Equipament Cívic Delta i dirigit per l'artista Iris Serrano amb el suport de l'Associació Samarretica.

Altres activitats per reflexionar sobre la violència vicaria

Enguany, el Consell de dones, tal i com ho reflexa al manifest, pretén tractar el tema de la violència vicaria, aquella que planteja fer mal a fills i filles.  Per això el dimecres 24 de novembre a les 18 h es durà a terme una xerrada a càrrec de la Lorena Garrido professora associada de Filosofia del Dret, integrant Grup Antígona per reflexionar i sensibilitzar sobre l’expressió més cruenta de la violència de gènere.

El diumenge també es podrà participar a la marxa comarcal contra les violències masclistes, quedarem a les 9:30 hores a l’estació de renfe del Prat, per anar a Sant Feliu i allà unir-nos a aquell bloc de la marxa i baixar cap al Parc Torreblanca, a on es farà un acte unitari a les 12:30 hores.

El programa d’activitats del 25N continuarà fins el proper 11 de desembre. El podeu consultar al següent enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...

dimarts, 17 maig, 2022 - 14:15

Trobada comunitària per potenciar el projecte Antenes

Antenes és un projecte comunitari amb l’objectiu de combatre la solitud no...