Esteu aquí

El proper 18 de desembre, taller familiar per aprendre a comunicar-se amb joves i adolescents

dimarts, 12 desembre, 2023 - 14:00

Un tema preocupant a la societat actual, i més concretament a les famílies amb nois i noies joves, és la salut mental. La soledat no desitjada, el malestar emocional o les dificultats de convivència als centres educatius són aspectes clau que s’han de saber comunicar per tal de tenir hàbits saludables.

L’Ajuntament del Prat, en el marc de l’Estratègia de Salut Mental Comunitària i en col·laboració amb entitats del municipi, tracta de promocionar bones pràctiques en salut mental ja que aquesta és una dimensió essencial de la salut. I alhora és també un factor clau per la qualitat de vida de les persones, les famílies i les comunitats.

Amb aquest motiu, el proper 18 de desembre, a les 17:30 h, al Centre Cívic Palmira Domènech, es durà a terme una xerrada anomenada “La comunicació a l’adolescència”.

Un taller dirigit a famílies amb joves de 3r i 4t d’ESO de la ciutat que vulguin aprendre eines i metodologies per saber comunicar-se amb les seves filles i fills.

El taller serà a càrrec d’un equip de psicòlogues especialitzades del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i del projecte Antenes Joves.

Antenes Joves

És un projecte per formar noies i nois adolescents i joves del Prat per a què sàpiguen com acompanyar als seus iguals en situacions de malestar emocional  i de solitud no desitjada.

Les noies i nois participants adquireixen competències per millorar la pròpia gestió emocional i les seves habilitats socials. A més se’ls forma per conèixer bé tots els recursos i serveis amb que compta el Prat per tal de que puguin informar als seus companys i companyes, familiars i amistats. Més informació al següent enllaç.

SOAF

El SOAF és un servei d’orientació i acompanyament integral a les famílies per millorar-ne el benestar personal, familiar i social.

  • És de caràcter universal: va dirigit a totes les famílies del Prat de Llobregat.
  • Està enfocat des d’una perspectiva preventiva: detecta i reforça les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals.
  • És un servei complementari als serveis de la xarxa local dels àmbits social, educatiu, sanitari i  de lleure.
  • Té una dimensió comunitària per tal de promoure la criança positiva a la ciutadania i connectar a les famílies a serveis de la xarxa local que siguin necessaris per millorar la seva salut relacional i emocional.

Més informació al següent enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

Cèntric_Connexions 2024_foto família

dimecres, 17 abril, 2024 - 11:30

Mostra final del projecte Connexions

Els instituts participants han posat en comú els seus treballs en l’acte de...

dimarts, 16 abril, 2024 - 13:30

La Fira d’abril, motiu de la propera discoteca inclusiva del Prat

El proper dissabte, 20 d’abril, de 17 a 19 h, es durà terme al Casal Cívic i Comunitari – Delta, la quarta sessió d’enguany de la di...