Esteu aquí

El projecte Nou Fang ofereix l’oportunitat d’explorar el món agrari a través de la fotografia documental com a eina de mediació

Trobareu les seves fotografies i testimonis del procés de treball en un itinerari que s'inicia a Jardins de la Pau i recorre camps i camins de la Carretera de la Marina, Camí Reial de València i Carretera de la Bunyola

Taller Nou Fang

divendres, 15 gener, 2021 - 12:00

La situació generada per la covid ens ha obligat a canviar molts hàbits i s'ha convertit en una oportunitat per a dissenyar un sistema més sostenible, just i a prova de crisis similars. El proveïment d'aliments és un dels primers afectats, i les idees per a fer-ho millor ja existeixen i estan molt a la mà. L'agricultura de proximitat i el treball d'horts urbans porten temps existint al Prat de Llobregat i el projecte Nou Fang, de Santiago Sepúlveda, pretén representar una via per a connectar a les persones del Prat amb aquestes idees, utilitzant la fotografia com a pont i antena.

El passat 18 de desembre es va presentar aquest projecte, guanyador de la modalitat fotografia i societat, impulsada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, dins la Convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP 2020 amb l’acompanyament de l’Angela Palacios. Podeu veure el vídeo de la presentació al nostre canal de YouTube.

Es tracta d’un projecte de fotografia documental experimental que estudia el món pagès a través de la conversa amb persones que treballen la terra així com amb diferents agents del territori, entitats i organitzacions, vinculats a la pagesia. Per això, durant aquests mesos,  s'han organitzat diverses sessions i tallers per a connectar a diferents persones i col·lectius del Prat amb els qui conreen la terra en terrenys propers a la zona urbana. En aquestes sessions han participat persones que treballen als Horts Lúdics de l’Ajuntament, la Cooperativa Agrícola del Prat, Cal Bonic i l’Agrupació Fotogràfica Prat entre d’altres.

La formalització del projecte Nou Fang ha estat un recorregut que s'inicia al Centre Cívic Jardins de la Pau i va pels camps i camins de la Carretera de la Marina, Camí Reial de València i Carretera de la Bunyola en el qual trobareu imatges i testimonis de les persones que han participat durant el procés.  Podreu visitar la proposta fins el dia 31 de gener.

Aquest projecte ens ofereix l’oportunitat d’explorar el món agrari a través de la fotografia documental com a eina de mediació. Mitjançant la recol·lecció de testimonis i la imatge com a mitjà d’exploració del món de la pagesia local i les seves diferents formes d’entendre-la, pretén fer-nos reflexionar vers la transició a una forma diferent d'habitar i consumir, la defensa de l'agricultura de proximitat i la promoció de l'ús d'horts.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 3 març, 2021 - 12:00

El Cèntric se suma als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones

Els diferents serveis que integren l’equipament ofereixen propostes durant...

dimecres, 3 març, 2021 - 11:15

Març de feminismes diversos al Ribera amb el Cicle En Femení

Propostes participatives per celebrar i reivindicar el Día Internacional de...

dimecres, 3 març, 2021 - 10:15

Alimentació conscient i de proximitat per prevenir l'obesitat

L'Àrea de Benestar i Salut de l'Ajuntament del Prat té un seguit de programes...