Esteu aquí

El projecte Lècxit d'acompanyament a la lectura gaudeix del mes de Sant Jordi

Connectar el que fa l’escola amb la participació de les famílies i les sessions de lectura del Lècxit afavoreix l’educació dels infants

Visita d'alumnes de l'Escola Joan Maragall als estudis d'El Prat Ràdio.

dijous, 3 maig, 2018 - 12:45

Pels voltants de Sant Jordi, el programa Lècxit ha organitzat diferents activitats grupals, comptant amb les famílies com a comunitat educativa de la ciutat.

Creació de personatges

El dimarts 10 d’abril, el grup del Lècxit de l’Escola Jacint Verdaguer va gaudir d’una activitat de creació de personatges gràcies a la col·laboració de l’AFA.  Mares de la comissió de biblioteca van preparar un taller de creació de personatges. El infants, amb l’ajuda de les seves parelles mentores, van passar una bona tarda elaborant un personatge inventat. Per cloure la sessió, els personatges van prendre vida en un conte imaginat pels propis infants. Imaginar un personatge i després donar-li vida activa la imaginació i la creativitat  

Històries a la ràdio

El dijous 12 d’abril, la sessió del Lècxit de l’Escola Joan Maragall es va traslladar a El Prat Ràdio. Prèviament, els infants van elaborar, juntament amb el seu mentor o mentora, allò que volien exposar a la ràdio. Van sorgir contes molt divertits, endevinalles ben originals, poemes molt elaborats i, fins i tot, algun rap que van cantar durant la gravació. Va ser tota una experiència que va apropar els mitjans de comunicació als més petits fent que la creació fos el component principal d’expressió. 

Estratègies i recursos per llegir en família 

El dimarts 17 d’abril, l’Escola Galileo Galilei va obrir les seves portes a tota la comunitat educativa. Famílies, mestres i directores van poder gaudir de la xerrada d’en Jaume Centelles, expert en literatura infantil i juvenil, compartint estratègies i recursos per poder gaudir de la lectura en família. Paral·lelament, i gràcies a la col·laboració amb l’AMPA de l’escola, es va organitzar un taller obert a tots els infants en el què la imaginació va prendre vida a partir de la creació de personatges 

Amic meu!

El dimcres 18 d’abril, l’Escola Pepa Colomer va comptar amb l’activitat del conte Amic meu!, organitzada per Open Cultural Center. A partir d’un conte explicat i dibuixat per infants que viuen en camps de refugiats a Grècia, els més petits es van apropar al context social actual. Infants, voluntariat i famílies van  debatre i reflexionar al voltant de la situació que estem vivint. 

Els dibuixos i escrits elaborats per cada parella de lectura es faran arribar als infants que a hores d’ara encara viuen als camps de refugiats a Grècia.

Gimcanes i contes per Sant Jordi

La setmana de Sant Jordi va engegar amb dues gimcanes organitzades i dinamitzades pels grups de voluntàries de diferents escoles. El dilluns 23 d’abril van gaudir d’una tarda a la plaça porxada del Cèntric en què els infants de les escoles Jaume Balmes i Josep Tarradellas van participar en diverses activitats lúdiques relacionades amb la lectura. El dimarts 24 d’abril els va tocar a les escoles Galileo Galilei i Jacint Verdaguer i el lloc va ser la plaça de l’Agricultura. 

El dimecres 25 d’abril, per tancar la setmana de Sant Jordi, els infants del Lècxit de l’Escola Charles Darwin, juntament amb les seves parelles de lectura, van fer narracions de contes de por i es van crear punts de llibres molt originals i divertits.

Gràcies a la col·laboració de tots els agents que formen part del programa Lècxit hem pogut gaudir d’un mes replet d’activitats en què la lectura s'ha treballat de manera lúdica i artística. 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...