Esteu aquí

El projecte “Els escacs com a eina educativa”, de l’Escola Jaume Balmes, rep la visita de la primera dama de Panamà

TEMES: Educació

El lema del projecte és “Observo, penso, jugo”

dimarts, 10 maig, 2022 - 14:00

El passat 5 de maig, l’Escola Jaume Balmes va rebre la visita de la Primera Dama de la República de Panamà, la Sra. Yasmín Colón de Cortizo. El motiu de la seva visita era conèixer el projecte “Els escacs com a eina educativa” per tal d’estudiar la possibilitat d'exportar-lo a terme al seu país.

La visita també va comptar amb la presència de Mery Ceballos, membre de la Federació Panamenya d’Escacs; el periodista basc Leontxo García i Marta Amigó, membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs.

“Observo, penso, jugo”

A la seva visita, Colón de Cortizo va poder observar com els escacs contribueixen a millorar les capacitats cognitives dels infants en molts aspectes, com per exemple:  exercitar la memòria visual, aprendre a prendre decisions, aprendre dels propis errors, millorar les habilitats lectores i lingüístiques, treballar la capacitat de concentració, millorar la creativitat i orientació espacial, potenciar la convivència, treballar textos escrits, treballar conceptes matemàtics etc..

Però a banda del gran ventall de possibilitats educatives afavoridores del desenvolupament intel·lectual per l’alumnat, l’altre gran valor universal que ofereix el joc dels escacs és el socialitzador. Un valor que es treballa a les escoles de la ciutat i que pretén crear una comunitat educativa cohesionada i compromesa.

Si voleu més informació, us podeu posar en contacte amb el Departament d’Educació al correu educacio@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:30

Les AMPA i AFA del Prat premiades al certamen anual dels premis AFFAC

A principis del mes de maig, es va dur a terme a Girona un acte de reconeixement a diferents projectes d’Associacions de P...