Esteu aquí

El projecte Connecta Jove inicia el servei formatiu a persones adultes de la ciutat

Aquestes formacions estan dirigides per diferent alumnat dels instituts del Prat on ensenyen com utilitzar un dispositiu móbil.

connecta_jove

dimecres, 6 abril, 2022 - 10:00

En marxa la 9a edició del Projecte de Servei Comunitari Connecta Jove desenvolupat per la Fundació Catalana de l’Esplai gràcies al suport de l’Ajuntament. Aquest projecte fa possible que l’alumnat de 4rt d’ESO que hi participa ensenyi a utilitzar el telèfon mòbil o portàtil a persones adultes de la ciutat. L’experiència forma part del currículum i és per tant avaluable.

La primera fase correspon a la formació prèvia dels i les joves que hi participen. Es va iniciar a finals de gener amb la participació de l’alumnat de l’Institut Escola del Prat, l’Institut Estany de la Ricarda, l’Institut Ribera Baixa, l’Institut Baldiri Guilera i l’Institut Salvador Dalí amb la participació total de 35 alumnes.

La setmana passada es va iniciar la segona fase del projecte, la més esperada, la del servei en benefici de la comunitat. En aquesta edició els i les joves impartiran classes d’ús de mòbils i portàtils als centres cívics Palmira Doménech, Jardins de la Pau i Delta del Llobregat.

El projecte segueix la metodologia de l’aprenentatge servei (un projecte educatiu amb utilitat social). Requereix, i estimula alhora, un veritable treball en xarxa entre el conjunt d’agents que hi participen i enforteix el treball comunitari als territoris a on es desplega.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...

dijous, 29 setembre, 2022 - 12:15

El LECXIT busca persones voluntàries

A moltes escoles de primària del Prat hi ha nens i nenes que llegeixen una hora a la setmana acompanyades de persones joves o adultes, que els acompanyen en l’aventura de llegir. Aquestes ...

dimarts, 27 setembre, 2022 - 13:00

Aquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023

La Begoña Román serà l'encarregada de la ponència