Esteu aquí

El Projecte Connecta Jove finalitza aquest curs amb dotze videotutorials per explicar diferents característiques i aplicacions dels telèfons mòbils

Connecta Jove és un programa d’Aprenentatge i Servei (ApS) que impulsa la participació dels i les joves a la seva comunitat, a través d’accions formatives orientades a la millora de les competències digitals de les persones adultes del seu territori. L’ApS és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

dimarts, 22 juny, 2021 - 11:45

El Projecte (ja en la 8a edició) està desenvolupat per la Fundació Catalana de l’Esplai gràcies al suport de l’Ajuntament del Prat i fa possible que alumnat de 3r o 4t d’ESO, que hi participa dins l’assignatura de Servei Comunitari, acosti la informàtica i les noves tecnologies a persones adultes del municipi.  Compta amb dues fases, la primera de formació als joves i la segona, la més esperada, la del servei en benefici de la comunitat.

En edicions anteriors els i les joves van impartir classes d’informàtica bàsica i ús de mòbils al CFA Terra Baixa, a l’AMPA Escola Pepa Colomer, als centres cívics Jardins de la Pau i Ribera Baixa, a l’Equipament Delta de Llobregat, a la Creu Roja, al Cèntric Espai Cultural (per a usuaris/àries de la Fundació Rubricatus), a l’Espai de Gent Gran de la Caixa i a la Cooperativa Obrera de Viviendas.

En el context d’aquest curs, a causa de la COVID-19, va ser necessari desenvolupar una proposta factible en la situació de restricció del contacte social existent. Així doncs, superada la fase de formació inicial, l’alumnat participant va elaborar dotze videotutorials per explicar aplicacions o característiques dels dispositius mòbils. L’elaboració dels vídeos es va dur a terme a les instal·lacions de l’Esplai GISC.

Objectius

- Promoure i augmentar la participació dels i les joves com a agents promotors de la societat de la informació i la inclusió social.

- Reforçar en els i les joves participants les seves habilitats socials, comunicatives, d’organització i planificació del treball.

- Millorar les competències en l’ús dels ordinadors i dels dispositius intel·ligents mòbils promovent-ne un ús responsable

- Crear llaços i vincles entre la ciutadania i potenciar les relacions intergeneracionals.

 

Enguany hi han participat 38 alumnes dels instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda i
Ribera Baixa:

  • Institut Baldiri Guilera

Elianna Macías i Andrea Valverde– AMB

Com utilitzar adequadament l’aplicació d’AMB per a la utilització del transport públic: ubicació, horaris i temps d’espera, parades i recorregut.

Iker Gómez, Eloy García i Izan Rodríguez – Ajustos mòbil

Com utilitzar el calendari del mòbil com a agenda: afegir i revisar esdeveniments; canviar la mida de les icones i del text; utilitzar els ajustos de rellotge com l’alarma, el compte enrere, el cronòmetre o l’horari mundial.

Martina Romero i Marc Rodríguez - WhatsApp

Com funciona WhatsApp: afegir contactes i xats, enviar missatges de text i d’àudio, fotografies i vídeos, emoticones i adhesius, i ubicació.

Sergi Fernández i Aitor Gómez - Facebook

Com configurar Facebook des de l’inici: registrar-se, i fer publicacions al mur.

https://drive.google.com/drive/folders/1Le9npjz9sKVj8_uzubqrH8fE8o-pDL-d?usp=sharing

 

 

  • Institut Estany de la Ricarda

David Velázquez i Iker Morejón – Eines Google

Com aprendre totes les utilitats de Google i del mòbil: el traductor, el calendari i com afegir recordatoris, Google maps, trajectes i recorreguts i la previsió del temps.

Edgar Bes i Iván Bravo – Ajustos mòbil

Com variar la brillantor de la pantalla, veure el rellotge i configurar alarmes, compte enrere i cronòmetre i afegir un nou contacte a l’agenda.

Iván Muñoz i Paula Benítez - WhatsApp

Com enviar per WhatsApp: la ubicació, missatges d’àudio, fotografies o vídeos.

https://drive.google.com/drive/folders/1Le9npjz9sKVj8_uzubqrH8fE8o-pDL-d?usp=sharing

 

  • Institut Ribera Baixa

Marcos Fernández i Valeria Filter - WhatsApp

Com instal·lar i utilitzar WhatsApp: procés de registre, afegir xats i enviar missatges, fotografies i àudio.

Nor Loumame i Emma Cáceres– Calendari i rellotge

Com utilitzar el rellotge i el calendari. Configurar el cronòmetre, el temporitzador i l’alarma. Afegir i configurar esdeveniments al calendari.

Paula Flores, Ainara Sánchez-Porro, Cristina Miró i Montse Espinal - CatSalut

Com poder fer la instal·lació i el registre a La Meva Salut, pas a pas. Característiques i usos de l’aplicació: petició de cita prèvia, diagnòstics, consulta de vacunacions, receptes i medicacions.

Sara Corredera i Óscar Calderón –

Com descarregar i utilitzar l’aplicació de transport públic de l’AMB. Horaris, recorreguts i línies d’autobús

Yanira Montoro i Sandra Cano – Contactes i càmera

Com utilitzar la càmera i poder configurar-la segons el mode desitjat (mode nit, panoràmica, filtres...), revisar la galeria d’emmagatzematge de fotografies i vídeos; buscar i afegir contactes a l’agenda.

https://drive.google.com/drive/folders/1VV6Z8hVqZSNhsy3eVClufi4-ITklQOlv?usp=sharing

 

Volem agrair la dedicació i esforç de tot l’alumnat participant. Els animem que continuïn explorant altres serveis i entitats que treballen en benefici de la comunitat per fer del Prat un lloc millor!

 

Compartir

Noticies relacionades

Cèntric_Connexions 2024_foto família

dimecres, 17 abril, 2024 - 11:30

Mostra final del projecte Connexions

Els instituts participants han posat en comú els seus treballs en l’acte de...

dimarts, 16 abril, 2024 - 13:30

La Fira d’abril, motiu de la propera discoteca inclusiva del Prat

El proper dissabte, 20 d’abril, de 17 a 19 h, es durà terme al Casal Cívic i Comunitari – Delta, la quarta sessió d’enguany de la di...