Esteu aquí

El projecte "Born del Prat": alimentació i patrimoni

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

A finals del 2000 vàrem visitar el Prat amb tres companys del món de la gastronomia, la cultura i el desenvolupament turístic. Vàrem passejar per la platja i vam veure la casa Gomis, la granja de la Ricarda, la Telegrafia, el Semàfor, la masia de can Monés, les masies de Ribera des del camí del Sorral, un món desconegut i suggeridor a les portes de BCN.

Què podem fer amb el patrimoni enmig de les obres del Pla Delta, com podem recuperar-lo i donar-li usos de futur? Això era el que buscàvem des de la Comissió del Patrimoni d'Amics del Prat, difonent aquest patrimoni i fent propostes, i des de l'Ajuntament, amb el Catàleg del Patrimoni i amb les gestions que ja estaven en curs dins les declaracions d'impacte ambiental de les obres del Pla Delta.

Poc abans, a les Jornades del Patrimoni del Baix Llobregat, en la meva comunicació explicava com és aquest territori del Prat: ple d'entorns verds, edificis històrics, camins, camps, històries i amb una imatge exterior lligada a les verdures del Prat, al pollastre Pota Blava i als aiguamolls.

Tot això necessitava un pla global de reutilització, que lligués el patrimoni amb el desenvolupament territorial, un parc temàtic basat en l'autenticitat i situat entre BCN i l'aeroport, la porta estratègica de Catalunya, amb centralitat i connectabilitat, a 7 km del centre de Barcelona, una mena de Central Park de la nova metròpoli.

D'altra banda, la vitalitat i la vocació de Catalunya com a referent internacional de la gastronomia i del sector agroalimentàri i de la seva indústria, necessitaven un lloc central, ben comunicat, on escenificar-se de cara al món, i aquest podria ésser el nexe d'unió entre territori, història i ús de futur. Així va néixer el projecte "Born del Prat", que vol reafirmar el paper punter de Catalunya en els sectors agroalimentari i gastronòmic, estructurar el territori entre l'aeroport i el riu, recuperar i reutilitzar el patrimoni, i afermar el desenvolupament cultural i econòmic i la imatge de la ciutat del Prat.

És un projecte nascut al Prat, però amb vocació global, que vol convertir el delta del Prat en el "Silicon Valley" de l' alimentació mundial, que comença amb la creació del Laboratori de Cuina i que haurà de continuar amb el mercat del Born del Prat.


Felip-Neri Gordi
Portaveu del Grup Municipal de CiU

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...
Sessió de presentació de l'aplicació de seguretat ciutadana amb la comunitat xinesa

dijous, 28 març, 2024 - 10:00

L’aplicació mòbil de seguretat ciutadana incorpora l’àrab i el xinès

Aquestes dues llegües es sumen al català, el castellà, l’anglès i el francès