Esteu aquí

El programa LECXIT de foment de la comprensió lectora creix al Prat aquest curs escolar

Dues escoles se sumen al projecte i ja en són set a la ciutat

dijous, 23 novembre, 2017 - 10:00

Aquest curs 2017 - 2018 s'ha tornat a engegar el programa LECXIT. Lectura, èxit educatiu i comunitat. Aquesta iniciativa es va iniciar el curs 2011 - 2012 dins d’una prova pilot a diferents centres educatius de Catalunya, i s’ha anat ampliant paulatinament a diferents centres. 

Enguany s’hi han afegit dues noves escoles - Escola Jaume Balmes i Escola Charles Darwin - a les cinc que ja participaven el curs passat: Josep Tarradellas, Jacint Verdaguer, Galileo Galilei, Pepa Colomer i Joan Maragall. Així doncs, el LECXIT es desenvolupa ja a set centres educatius del Prat. 

Objectius

Aquest és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau del LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. Es tracta d’un projecte innovador, iniciativa de la Fundació Jaume Bofill i impulsat per l’Ajuntament del Prat a través del Programa Educació, Cultura i Comunitat, amb el suport del Punt de Voluntariat. 

93 persones voluntàries

Durant el mes d’octubre s’ha dut a terme la crida del voluntariat a diferents entitats i als quatre instituts de la ciutat (Baldiri Guilera, Salvador Dalí, Ribera Baixa i aquest any s'ha incorporat l'Estany de la Ricarda). 

Ha estat un any on la participació ha sigut molt elevada. A hores d’ara hi ha 93 persones voluntàries distribuïdes entre les set escoles que participen. El Prat es solidaritza cada cop més amb la necessitat lectora dels infants i alguns joves dels instituts participen com a servei comunitari. 

Formació i parelles lectores

El dimecres 25 d’octubre va tenir lloc la primera formació del voluntariat a Cases d’en Puig i el dilluns 20 de novembre la segona formació al Cèntric. La Júlia Baena i la Marta Roig respectivament van explicar el paper de mentor/a que han de desenvolupar i va donar estratègies per treballar la literatura infantil a les sessions LECXIT.  A finals d'octubre el projecte ha començat a les diferents escoles amb l'acollida del voluntariat amb l’objectiu que els voluntaris i les voluntàries es coneguin entre si a partir d’una dinàmica organitzada per la secció de Participació de l’Ajuntament del Prat. Actualment ja s'han format i estan treballant plegades les parelles lectores, infant-voluntari/a, que duraran tot el curs i que formaran un vincle molt especial i únic. Durant tot el curs unes 93 parelles treballaran el gust per la lectura i la comprensió lectora.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...
Cèntric_espai de formació_Coneix els teus drets i deures a la xarxa

dimecres, 20 octubre, 2021 - 10:00

Noves píndoles digitals al Cèntric

Durant els mesos de novembre i desembre, l'equipament oferirà diferents...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer...