Esteu aquí

El programa de detecció precoç de càncer de còlon arriba al Prat

Va dirigit a totes les persones de 50 a 69 anys i ofereix realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla en col·laboració amb les farmàcies

dimarts, 29 setembre, 2015 - 15:15

Aquest mes de setembre ha arribat al Prat el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte del departament de Salut de la Generalitat, dirigit per l'Institut Català d'Oncologia. Aquest programa va començar a l'Hospitalet i s'està estenent per tot Catalunya.

Està dirigit a homes i dones de 50 a 69 anys, període d'edat de més risc i en què la detecció precoç s'ha demostrat beneficiosa. Al Prat hi ha 15.920 persones amb aquestes edats, que rebran cartes informant del programa.

Un test cada dos anys
A les persones que entren dins d'aquest grup de població se'ls oferirà la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. Per participar cal anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya (pràcticament totes les del Prat) on facilitaran tot el necessari per fer la prova.

El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s'oferirà la possibilitat de realitzar una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte. D'acord amb el pacient també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si fos necessari.

Aquest tipus de càncer és, probablement, un dels millors exemples de com la detecció precoç millora el pronòstic de la malaltia i redueix l'agressivitat dels tractaments.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...