Esteu aquí

El prestatge d'Espais Naturals a la Biblioteca Virtual

Una finestra a la natura en temps de confinament

dijous, 14 maig, 2020 - 12:00

La biblioteca virtual és la web de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, de la que formen part un total de 225 biblioteques i 20 bibliobusos.

Té una secció que porta el nom de Prestatges Virtuals. Aquests prestatges estan agrupats per temàtiques que representen uns continguts determinats, i dintre de cada un hi ha notícies, recomanacions, activitats i tot un seguit d'accions. La Biblioteca Antonio Martín forma part d'un grup de treball que elabora el contingut del prestatge d'Espais Naturals.

El prestatge d'Espais Naturals

El prestatge ofereix un ampli ventall de recursos (recomanacions literàries, notícies, selecció de webs, aplicacions per a mòbils...) relacionats amb el món de la natura.

Destaquem els monogràfics:

  • La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona formada per 12 parcs.

  • Les Efemèrides Ambientals que inclouen les més assenyalades de cada mes.

  • Figures destacades del medi ambient: Félix Rodríguez de la Fuente i Josefina Castellví, entre d'altres.

  • Setmana de la Natura.

  • Jornades sobre Documentació Ambiental a Catalunya #DocAmbCat i sessions per treballar sobre els fons documentals de medi ambient.

Ressaltem els seus fons especials, concretament el que fa referència al Fons Deltes, on la biblioteca té una tasca molt important oferint guies de lectura, conferències, recopilant un fons documental sobre el tema. Aquest fons especial cobra sentit gràcies a la proximitat del Delta de Llobregat que conforma l'espai geogràfic de la població del Prat de Llobregat.

A l'apartat els bibliotecaris recomanen, es disposa d'una bona col·lecció de llibres que ens sensibilitzen sobre el medi ambient i la intervenció de l'home.

Esperem que aquests mesos de tancament a casa ens hagin ajudat a reflexionar sobre la nostra posició de domini i ocupació d'un entorn que és finit i limitat.

Cuideu-vos molt. Quedeu-vos a casa. Al Prat ens cuidem! 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...