Esteu aquí

El Pratifolk guanya a la pluja i presenta novetats

Tot i la pluja, el Festival es va portar a terme en la seva totalitat, gràcies a l’empenta de les entitats de la Federació El Nus

Pratifolk 2018

dilluns, 7 maig, 2018 - 18:15

El passat dissabte 5 de maig es va celebrar el XII Pratifolk, el Festival de cultura popular i tradicional del Prat. Com a principal característica d’aquesta edició cal destacar la distribució d’actes per diferents indrets de la ciutat, des de l’inici matiner dels Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda que van recórrer els carrers de la ciutat, a l’esmorzar popular als jardins de la Pau o la ballada de sardanes a la pl. de Pau Casals.

A la tarda, ja al parc Fondo d’en Peixo, i després de l’arrosada popular, els alumnes de l’Escola Joan Maragall van donar a conèixer el projecte musical EntreTradis, desenvolupat des de l’Escola Municipal de Música.

La tarda ens va portar més novetats amb una jornada castellera on els del Prat van fer una jornada sencera d’agulles, van estrenat un nou castell a plaça, el 5d6a, i a més van descarregar un 3d6a, 4d6a, 5de6a i 3 pd4. D’altra banda, vam gaudir de les figures dels Falcons de Vilanova com a colla convidada.

Els núvols continuaven amenaçadors, però tot i així, vam gaudir de la cercavila amb totes les entitats del Nus, l’AMPA Mare de Deu del Carme i la resta d’AMPAS geganteras, el Ball de Valencians de Vilanova, la Colla de Dansaires de les Roquetes de Sant Pere de Ribes i els Falcons de Vilanova.

Quan el sol queia, arribava un dels moments més esperats de la jornada: la presentació del nou Ball de Diables, l’expressió més tradicional de la cultura del foc. A continuació, l’actuació especial de la Colla de Diables del Prat que enguany celebra el seu 35 aniversari, i el final de festa amb el grup Mala Vida.

En el Pratifolk conviuen des de fa 22 anys generacions que aporten gran riquesa  cultural genuïna de la ciutat en bona sintonia entre la tradició i la innovació. Els organitzadors ja hi pensen en la propera edició.

El Nus està integrat per: Diables del Prat, Castellers del Prat, Gegants del Prat, Gegants Delta Prat, Colla Bastonera, Colla Picacrestes i Amics de la Sardana. Els podeu trobar els dimarts i dijous a la tarda a La Nau de Cultura Popular (c. Ripollès,  20)

Aquí podeu veure algunes imatges de la jornada i el vídeo del Prat.tv

Compartir

Noticies relacionades

Acte memòria 14 abril

dijous, 15 abril, 2021 - 14:00

Una placa a la sala de plens recorda l’alcalde i els regidors pratencs afusellats pel franquisme des d’aquest 14 d’abril

La placa es va descobrir durant l’acte d’homenatge a l’alcalde Lluís Serra i...

dijous, 15 abril, 2021 - 12:00

Camins Vius acompanya més de 2.500 alumnes en aquest segon quadrimestre

El programa educatiu es desenvolupa d’abril a juny amb nou propostes...

dimecres, 14 abril, 2021 - 11:00

El mapa virtual 'Gent de Barri' continua acollint històries del veïnat del territori

Podeu fer arribar al Ribera els relats que us connecten als barris de Sant...