Esteu aquí

El Prat tindrà una Escola Oficial d'Idiomes

A partir del proper mes de setembre, el Prat serà la dotzena ciutat de Catalunya en tenir una Escola Oficial d'Idiomes. L'escola, que s'ubicarà provisionalment al Centre de Promoció Econòmica, oferirà de moment anglès i alemany.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Després de Barcelona (que en té dues), Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, Reus, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues, la ciutat del Prat acollirà una Escola Oficial d'Idiomes (EOI). Per tant, ja no caldrà que els alumnes del Prat hagin d'anar a altres municipis per estudiar en una d'aquestes escoles, que imparteixen cursos i expedeixen títols oficials regulats pel departament d'Ensenyament de la Generalitat. 
Els ensenyaments especialitzats d'idiomes a les EOI s'imparteixen en cinc cursos d'una durada de 130 hores cadascun, distribuïts en dos cicles: el cicle elemental (tres cursos) i el superior (dos cursos). Al final de cada cicle els alumnes es poden presentar a examen, d'on poden obtenir dos certificats, el de Cicle Elemental, expedit per l'EOI, i el d'Aptitud, expedit pel departament d'Ensenyament. Tots dos certificats es poden obtenir en règim lliure, és a dir, és possible presentar-se a examen sense haver-se matriculat a les classes.
Entre els alumnes oficials d'anglès hi ha també dues modalitats: els presencials (que acuden a classe) i els a distància, que segueixen el curs mitjançant el programa That's English, que s'ajuda de llibres de text i cintes de vídeo i casset per estudiar a casa. 
La informació per a la matriculació dels candidats lliures per a les proves de la convocatòria de juny es publica a totes les EOI de Catalunya el dia 15 de desembre de l'any anterior. Per tal de poder atendre la demanda de certificacions de cicle elemental d'anglès, s'ofereix una convocatòria extraordinària durant el mes de febrer, la informació de la qual es publica a finals d'octubre.

Horari de tarda
A les EOI hi ha diverses modalitats d'horari per estudiar les diferents llengües. L'horari normal preveu classes diàries, de dilluns a divendres, d'una hora de durada. En l'horari altern es fan classes dia sí dia no, de dues hores. I, finalment, en horari intensiu es fan classes diàries, de dilluns a divendres, de dues hores de duració. Els divendres del segon quadrimestre (a partir del mes de febrer), no són lectius. De tota manera, encara és aviat per saber si a l'EOI del Prat es podran fer totes les modalitats d'horaris aquí exposades. El que sí és segur és que totes les classes es faran en horari de tarda, de 15 a 21 h.
A més de les classes d'idiomes, els alumnes podran trobar, a partir del segon curs de funcionament de l'EOI, els següents serveis: laboratoris d'idiomes, sales de vídeo, antena parabòlica, sala de lectura, biblioteca, sala de cinema, sala d'actes, centre d'autoaprenentatge, cursos monogràfics i cursos intensius de juliol. 

On i quan matricular-se
La matriculació dels alumnes a l'EOI del Prat tindrà lloc durant el proper mes de setembre. Durant els primers dies d'aquell mes, els interessats s'hauran d'adreçar als locals provisionals de l'escola, que estaran situats al Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament (C. les Moreres, 48). Abans que això passi, però, ja es poden adreçar a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), al C. Major 2-4 (i a la Casa de la Vila a partir del 8 de juliol), o bé al telèfon: 93 379 00 50.  

De moment, anglès i alemany
El curs 2002-2003, l'EOI del Prat només oferirà ensenyaments d'anglès i alemany de primer i segon curs. Per més endavant està previst ampliar l'oferta, tant de cursos com d'idiomes. Per poder-se matricular cal complir alguns requisits, com haver cursat el primer cicle de l'ESO, o tenir el títol de Graduat Escolar, o bé tenir el certificat d'Escolaritat o d'Estudis Primaris. Les escoles Oficials d'idiomes s'adrecen a adults fora de l'àmbit universitari.

E. P.   

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 20 juny, 2022 - 17:00

El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la Pau

Aquest projecte de cultura digital ha estat co-dissenyat entre l'escola...

divendres, 10 juny, 2022 - 09:00

S’estrena 6è canta amb el títol “T’atreveixes?”

Alumnat de sisè de 9 escoles del Prat, en col·laboració de L’Escola d’Arts en...

dijous, 9 juny, 2022 - 14:30

Les escoles comencen les visites a l’exposició sobre alimentació sostenible a Fundesplai

La mostra repassa l’impacte dels sistemes de producció de menjar que tenim a...