Esteu aquí

El Prat suspèn la Festa Major 2020 com a mesura de prevenció sanitària

El pressupost previst per a la Festa es destinarà a lluitar contra la crisi social i sanitària i a promoure el teixit cultural local

Gegants a la FM 2019

Festa Major 2019 (imatge d'arxiu)

dimecres, 9 setembre, 2020 - 18:45

El plenari municipal del Prat de Llobregat ha decidit, aquest dimecres, suspendre la Festa Major de 2020, ateses les recomanacions del Comitè assessor del Pla d’Emergència Municipal i dels serveis municipals de Cultura i Esports. Així ho han decidit de forma unànime tots els grups, a proposta del govern de la ciutat, en un acord que també preveu destinar el pressupost de la Festa a lluitar contra la crisi de la Covid i a promoure el teixit cultural.

Sense trobada i contacte no hi pot haver Festa Major

La decisió de suspendre la Festa Major a causa del context sanitari té a veure amb l’esperit d’aquesta celebració, que va més enllà d’una programació cultural. La Festa Major és sinònim de retrobament, de contacte, de barreja, de celebració conjunta, de xarxa i cohesió social. Davant la impossibilitat que això pugui passar, i per seguir ajudant a aturar la pandèmia de COVID-19, la suspensió de la Festa Major esdevé un exercici de solidaritat i responsabilitat més de la ciutat, en un moment especialment delicat com és l’inici de curs.

Aquesta decisió s’ha pres després d’escoltar les entitats de la ciutat implicades en la Festa Major, amb qui els serveis municipals de Cultura han estat treballant en els darrers mesos. La suspensió de la Festa Major implica també que, en el període en què hauria hagut de tenir lloc (del 25 al 28 de setembre), no s’autoritzaran actes a la via pública.

Suport al teixit cultural pratenc

La suspensió de la Festa Major permetrà destinar el pressupost previst per a aquesta celebració (al voltant de 250.000 euros) a dues destinacions. D’una banda, al fons municipal de contingència per fer front a la crisi sanitària, econòmica i social i impulsar la reconstrucció de la ciutat. I d’altra banda, a promoure el teixit cultural del Prat. El servei municipal de Cultura està treballant per reprendre paulatinament i amb totes les mesures de seguretat sanitària oportunes la programació que sigui possible a partir de la tardor.

Domassos als balcons

Malgrat la suspensió, la ciutat vol recordar que el darrer cap de setmana de setembre és temps de Festa Major i que enguany és imperatiu tenir cura de la nostra salut, per poder-la tornar a celebrar quan passi la pandèmia.

Per això, l’Ajuntament convida la ciutadania a penjar a finestres i balcons domassos amb l’escut de la ciutat, com cada any. Qui no en tingui els pot adquirir a l’OIAC per 3 euros. També se’l pot descarregar aquí per fer el seu propi domàs.

Així mateix, s’està treballant per recordar de forma simbòlica la data de la festa major i la ràdio pública de la ciutat prepara una programació especial que doni veu a les entitats que protagonitzen la Festa Major.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...

dijous, 2 desembre, 2021 - 15:30

La cafeteria del Ribera s'inaugura al desembre a càrrec de la Fundació Rubricatus

Convidem al veïnat a fer propostes per trobar el millor nom pel projecte

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...