Esteu aquí

El Prat, sense fum.

Fa uns dies que s'ha posat en marxa la campanya El Prat sense Fum, que de moment s'ha aplicat al centre cívic Sant Jordi Ribera Baixa i al complex esportiu Estruch. Més endavant s'anirà estenent a altres equipaments i centres oficials

diumenge, 1 juny, 2003 - 02:00

El 31 de maig passat es va celebrar a tot el món el Dia Mundial contra el Tabac, una data que any rere any ens recorda els perjudicis per a la salut que provoca l'hàbit de fumar, encara massa estès entre la població. A l'àmbit local, l'Ajuntament ha iniciat la campanya El Prat sense Fum, que de moment s'aplica als dos centres esmentats, però que vol ser d'àmbit general i a la qual més endavant podran acollir-se centres privats com comerços o empreses.

Una sèrie de cartells indicadors de colors vius i atractius adverteix que no es pot fumar en les dependències d'aquests dos centres municipals, on no es pot trobar cendrers, un element que, sovint, serveix com a incentiu o excusa a les persones fumadores per encendre una cigarreta. En la majoria de països europeus s'ha anat prohibint fumar en espais públics oficials i en empreses, i és habitual veure com moltes persones surten al carrer a fumar. Aquesta campanya municipal, que serà permanent, persegueix dos objectius primordials: disminuir el tabaquisme entre la població pratenca i respectar la qualitat de vida de les persones no fumadores, sempre en una ambient de bona convivència i respecte mutu.

Conscienciació escolar

El Departament de Sanitat i Consum de l'Ajuntament del Prat apropa cada any la problemàtica del tabaquisme a les aules de primer d'ESO, de l'escola d'adults i, l'any vinent, del centre d'educació especial Can Rigol. Cada any s'envia a tots els centres d'ensenyament de la ciutat, tant públics com privats, uns dossiers amb material divers informatiu i de conscienciació. Uns dies després que els alumnes hagin treballat aquest material a les aules, un tècnic municipal visita els centres, dinamitza treballs de grup i passa un vídeo on s'explica la dependència psicològica que provoca el tabac.

A més, el treball a les aules queda complert amb la participació voluntària del senyor Andrés Cañas, membre de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), que per culpa del tabac va patir una operació de laringe i que ha hagut d' aprendre de nou a articular les paraules. Cañas fa dos anys que va passant pels centres d'ensenyament del Prat per explicar la seva experiència, en unes xerrades que estan tenint molt bona acceptació entre l'alumnat i el professorat..

Exposició a la tardor

Després de les vacances d'estiu, l'Ajuntament posarà en marxa una exposició sobre el tabaquisme que anirà itinerant pels diversos centres educatius de la ciutat, per conscienciar l'alumnat dels perills que suposa l'hàbit de fumar.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 17 setembre, 2019 - 12:30

El Lloro ofereix suport per a la complementació de beques del Ministeri d'Educació per a estudiants

Sessions els dies 17, 18 i 19 de setembre

dimarts, 17 setembre, 2019 - 11:00

Guia sobre justícia global, igualtat de gènere i drets humans per al professorat de secundària

Perquè el professorat disposi d'una eina per avançar en la formació proactiva...

dilluns, 16 setembre, 2019 - 10:15

Al Prat hi trobareu moltes oportunitats per fer voluntariat

Comença un nou curs i les entitats de la ciutat necessiten persones...