Esteu aquí

El Prat regula l’ús de vehicles elèctrics com els patinets i estén la Zona 30 a tota la ciutat a la nova ordenança municipal de circulació

Al ple municipal d’avui, per unanimitat, s’ha aprovat inicialment la nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants, que és previst entri en vigor el mes d’abril

Els patinets i VMP podran circular per la calçada i només pels carrils bici i altres espais autoritzats a tal efecte

dimecres, 3 març, 2021 - 19:00

 

Al ple municipal de març, celebrat aquest dimecres dia 3 amb el suport de mitjans telemàtics, s’ha aprovat inicialment per unanimitat la nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants. La principal novetat d’aquesta ordenança és la limitació de la velocitat a 30 quilòmetres per hora a tota la ciutat, i la concreció de les normes de circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) amb motor elèctric (patinets o segways) al municipi, arran de la nova normativa estatal sobre el tema.

En aquest sentit, l’ordenança municipal limita la velocitat a 20 quilòmetres per hora a les vies que disposin de plataforma única de calçada i de vorera i a 30 quilòmetres a la resta de carrers, amb l’objectiu de millorar la convivència dels vehicles amb les altres persones usuàries de l’espai públic. L’única excepció a aquesta norma seran les vies de dos o més carrils per sentit, on la velocitat estarà limitada a 50 quilòmetres per hora.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, s’estableix la prohibició de circular per les voreres i els obliga a fer-ho únicament per la calçada i d’altres espais que pugui autoritzar l’Ajuntament amb aquesta finalitat.  També s’estableix que només pot conduir aquests vehicles una única persona a una velocitat màxima de 25 Km/h i que sempre hauran de respectar la preferència dels vianants. Pel que a la velocitat, també cal recordar que es es consideraran VMP, i per tant restaran subjectes a la nova ordenança, aquells vehicles de motor elèctric que tinguin capacitat per superar els 6 Km per hora i no en cas contrari.

D’altra banda, indica que han d’estacionar únicament als espais autoritzats i que els conductors de VMP estan obligats a portar timbre i llums si circulen de nit. En el cas dels menors de 16 anys, que podran conduir VMP només amb autorització dels pares o tutors legals i no abans dels 12 anys, també hauran de dur casc obligatòriament. Per als majors d’aquesta edat, igual que en el cas de les bicicletes, l’ús de casc per vies urbanes és recomanat. També es recomana l’assegurança del vehicle, si bé serà únicament obligatòria en el cas de les persones que el facin servir com a mitjà de transport en el marc d’una activitat empresarial o econòmica.

Després de l’entrada en vigor de la nova ordenança, prevista per al mes d’abril després de la seva aprovació definitiva, l’Ajuntament desenvoluparà una campanya informativa sobre aquests assumptes.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 5 maig, 2022 - 15:00

El Prat, reconegut entre els tres millors ajuntaments de Catalunya en transformació digital i govern obert

El Prat ha estat reconegut en la VII Edició dels Reconeixements de l...
Plaques fotovoltaiques 2

dimecres, 4 maig, 2022 - 18:45

Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig

El ple d’avui ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la...

dilluns, 2 maig, 2022 - 12:15

“Hem passat d’una policia reactiva a una proactiva, preventiva i de proximitat”

Entrevista a Toni Pitarch Escribano, sots-cap de la Policia Local jubilat...