Esteu aquí

El Prat, present a la fira sobre renovables més important de l’Estat

La ciutat ha estat representada pel Director d’Acció Ambiental i Energia del consistori, Joan Herrera, qui ha presentat el pla estratègic d’autoconsum compartit del municipi i la importància de la participació ciutadana.

dijous, 18 novembre, 2021 - 10:45

GENERA, la Fira Internacional d’Energia i Medi Ambient, és una de les més importants de l’Estat amb més de 230 expositors, hi participen persones de més de 60 països del món i la visiten més de 18.000 especialistes en la matèria. Dins aquest context, s’ha presentat l’estratègia global de transició energètica de la nostra ciutat, articulada a traves d’un model únic i innovador d’autoconsum compartit.

Així, el Director d’Acció Ambiental i Energia, Joan Herrera, acompanyat de la cap d’Energia del consistori, Susana Laredo, i la Tinenta d’Alcalde d’Acció Ambiental i Energia, Anna Martín Cuello, han visitat la fira i han presentat, in situ, el projecte, des d’una besant tècnica però també jurídica. L’estratègia tot just comença a materialitzar-se amb un projecte ambiciós d’instal·lació de teulades fotovoltaiques a més d’una vintena d’edificis municipals i que encapçala una prova pilot a una escola de la ciutat. Tot plegat serà un primer pas cap a la transformació de la ciutat cap a les energies renovables i que comença des de l’administració pública i farà el salt properament als actors privats.

En aquests moment, ja s’estan ultimant els darrers detalls de la constitució formal de la Comunitat Ciutadana d’Energia anomenada Energia del Prat. Es tractarà d’una societat mixta que facilitarà la participació pública però també del sector privat interessat. En aquest últim punt, es preveu la necessitat de lliure concurrència dels socis i sòcies de la comunitat, tot i que aquestes hauran de respondre a uns criteris que s’avaluaran segons les prioritats de capital, coneixement i teulades. La comunitat, a més, estarà acompanyada d’una Associació d’Usuaris, que donarà amplitud a la comunitat i serà l’encarregada de garantir els drets dels i les futures usuàries.  

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre
Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...
Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...