Esteu aquí

El Prat participa a l'Assemblea general de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

La xarxa vol promoure el compromís i dinamisme del municipalisme català en l’àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels drets humans.

dimecres, 27 juny, 2018 - 13:45

S’han aprovat les línies de treball i el pla d’acció per als propers anys.

El Prat de Llobregat va participar el passat dilluns,  25 de juny, a la 2a Assemblea general de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, que va tenir lloc a Granollers.

La trobada, a què van assistir alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i tècnics municipals de diferents municipis catalans, va servir per fer seguiment de les activitats realitzades durant l’any 2017 i el primer semestre de 2018, conèixer els resultats obtinguts durant aquests anys i aprovar les línies de treball i el pla d’acció de la xarxa per els propers dos anys. Per part de l'Ajuntament del Prat, hi va participar Anna Martín, ​ Regidora d'Igualtat, Joventut i Solidaritat.

El president de la xarxa i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la presidenta del Fons Català de Cooperació i membre de l’executiva de la xarxa, Meritxell Budó, i el diputat de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí, van ser els encarregats de donar la benvinguda i presentar l’assemblea. Mayoral va insistir en la necessitat d’abordar des de l’àmbit local els problemes globals i com el treball en xarxa pot contribuir a la construcció d’una pau més duradora. Martí va anunciar el compromís de la Diputació de Barcelona de seguir donant suport a la xarxa i de romandre al costat dels municipis en aquesta tasca. Per la seva part, Budó va incidir en la importància d’alinear les polítiques municipals als objectius de desenvolupament sostenible, especialment als que interpel·len les ciutats.

Durant la trobada, es van explicar les diferents activitats que s’han dut a terme durant els darrers anys i les accions que estan previstes per els anys següents, entre les quals cal destacar la propera constitució de la secció europea d’Alcaldes per la Pau, la creació d’una base de dades de materials i recursos d’educació per la pau per els municipis, i la redacció i publicació d’un document marc sobre com incloure la cultura de pau de forma transversal en els plans d’acció local. En l’àmbit internacional, també es va anunciar la celebració de tres trobades europees: el Fòrum Mundial sobre les Violències Urbanes i Educació per la Convivència i la Pau (Madrid), una conferència per analitzar les conseqüències dels conflictes a Europa (Croàcia) i una darrera per conèixer quin és l’estat de les armes nuclears a Europa (Manchester).

L’assemblea va aprovar les línies de treball i el pla d’acció i va acordar continuar treballant per construir ciutats de pau.

Actualment, Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace) agrupa més de 7.500 ciutats de 163 països i regions d’arreu del món, que tenen com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i especialment l’eliminació de les armes nuclears. A Catalunya, hi ha més de 200 municipis que són membres de la xarxa, una mostra clara de la fortalesa i el dinamisme del municipalisme català en l’àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels drets humans.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 octubre, 2021 - 12:30

Nova reunió de la comissió d’Accessibilitat de la ciutat

El passat 26 d’octubre la comissió d’Accessibilitat, pertanyent al programa municipal de les Persones amb Diversitat Funcional, va celebrar la seva d...
Tardor LGTBI

dimarts, 26 octubre, 2021 - 13:45

El proper 4 de novembre, nova sessió de la Taula LGTBIQ+

El dia següent el Cèntric Espai Cultural acollirà la presentació del llibre ...