Esteu aquí

"El Prat pagès", un llibre i una exposició

Fins al 8 d'abril a Torre Balcells.

dimecres, 14 desembre, 2005 - 09:05

El Museu del Prat, al segon pis del centre cultural Torre Balcells, acull avui dimecres, a les 20 h, la inauguració de l'exposició "El Prat pagès", així com la presentació del llibre del mateix títol, ja a la venda per 8 euros a les llibreries del Prat. L'acte acabarà amb un tast de cuina tradicional pratenca.

El llibre, que forma part de la col·lecció de textos locals que edita l'Ajuntament del Prat, és el resultat d'un treball de recerca de més de dos anys, a l'entorn de la pagesia i el camp pratenc de la primera meitat del segle XX.

Les converses amb alguns dels seus protagonistes ens donen una idea de com eren les seves feines, com es divertien i com era la vida quotidiana de pagès.

Quatre testimonis directes
En l'elaboració del llibre, la historiadora pratenca i directora de l'Arxiu Municipal, Marga Gómez, ha estat qui ha recollit els punts de vista de quatre pagesos del Prat: Josep Maria Vilà, Jaume Colominas, Màrius Vilà i Josep Comas. Tant per fer el llibre com per l'exposició ha estat molt valuosa la recerca de documentació per part del personal de l'Arxiu.

L'exposició "El Prat pagès" romandrà al Museu del Prat fins el 8 d'abril. D'altra banda, dissabte dia 17 de desembre, a les 13 h, a la Fira Avícola es farà una taula rodona sobre el llibre amb els pagesos que hi han aportat les seves vivències i amb l'autora del pròleg, la professora de la Universitat de Barcelona especialista en agricultura Gemma Tribó.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...