Esteu aquí

El Prat, membre del grup motor de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

Avui s’ha constituït aquesta associació amb 74 municipis i 4 entitats i té com a objectiu impulsar la gestió pública de l’energia, tot plegat per treballar per un model energètic just i sostenible.

AMEP

dimarts, 23 febrer, 2021 - 13:15

L’Ajuntament del Prat és un dels 74 municipis que han participat, com a membre fundador i integrant del grup motor, a la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). La finalitat del nou ens és promoure la titularitat, propietat i gestió pública de l’energia elèctrica com a eina per impulsar el consum d’energia neta i amb un model de distribució i comercialització just.

L’Associació crearà un marc de treball comú i col·laboratiu per promoure el coneixement, experiències i formacions entorn la transició energètica i promoure iniciatives tècniques i d’investigació per incidir en totes les polítiques públiques relatives a l’energia i el Medi Ambient. Amb tots els municipis adherits, l’associació representa a més de tres milions d’habitants.

A través d’un acte telemàtic, s’ha celebrat la constitució formal de l’entitat que ha comptat amb la participació de la Tinenta d’alcalde d’Acció Ambiental i Energia, Anna Martín, qui ha destacat la importància “de treballar conjuntament entre totes les administracions i entitats possibles per oferir a la ciutadania eines reals per lluitar contra el canvi climàtic i apostar per un model energètic respectuós, no només amb el medi sinó amb les persones”. És moment, afegeix, “de donar un pas endavant i fer una aposta valenta pel futur, un futur que només passa per canviar les fonts d’energia i reduir les emissions de CO2 que produïm a cada decisió que prenem: des de la tria del menjar, passant pel consum a les nostres llars o el transport que utilitzem en el nostre dia a dia”.

Compromís amb la gestió pública de l’energia i el Medi Ambient

El consistori pratenc continua així amb les accions locals dirigides a la lluita contra el canvi climàtic descrites a la Declaració d’Emergència Climàtica. N’és un exemple, la creació de l’equipament municipal de la Casa de l’Energia, els projectes de suport a la rehabilitació energètica d’edificis, d’àmbit privat o públic, o la recent aprovada licitació pública que permetrà la instal·lació de plaques fotovoltaiques a 22 equipaments municipals.

 

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...