Esteu aquí

El Prat, membre de la nova associació de municipis per a la gestió pública de l'aigua

En formen part set ajuntaments, les empreses públiques Barcelona Cicle de l’Aigua i Aigües del Prat, i l’entitat Enginyeria sense fronteres

Representants de l'AMAP, amb la presència del director gerent d'Aigües del Prat, Aurelià Garcia (4t per l'esquerra), i la tinenta d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient del Prat, Alba Bou (al centre).

dimecres, 31 gener, 2018 - 13:15

Aquest matí s'ha constituït a Barcelona l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l'Aigua (AMAP), amb l'objectiu de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l'aigua. 

L'AMAP donarà suport als ajuntaments que vulguin adoptar la gestió pública de làigua i tractarà d'incidir en les polítiques públiques al respecte. 

L'AMAP la integren els ajuntaments de Barcelona, Badalona, Cerdanyola, el Prat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, les empreses públiques Barcelona Cicle de l’Aigua i Aigües del Prat, i l’entitat Enginyeria sense fronteres. L'AMAP, no obstant, està oberta a la integració de nous ens institucionals, supranacionals, acadèmics i a la societat civil organitzada. 

El cas singular del Prat

El Prat és un dels municipis amb més experiència en la gestió pública de l'aigua, que des de 1988 està en mans de l'empresa municipal Aigües del Prat. El Prat és un cas gairebé únic entre els municipis de la regió metropolitana de Barcelona amb gestió muncipal de l'aigua, tal i com mostra aquest mapa de la plataforma Aigua és Vida.  

Segons l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, "30 anys després de la decisió de crear l'empresa Aigües del Prat podem dir que hem pogut recuperar la gestió dels aqüífers de la sobreexplotació, les platges del Prat tenen una notable valoració, el riu ha incorporat la biodiversitat i hi ha control sobre les extraccions que, amb concessions, fan les empreses".

Tejedor també destaca que l'aigua de boca al Prat, gràcies al servei municipalitzat, "té un preu públic molt competitiu i la ciutadania del Prat en sap molt de la cultura de l'aigua. Aquest és el nostre bagatge, que posem al servei d'aquesta Associació i de la gestió pública de l'aigua front al model de l'aigua com a negoci".
 

Compartir

Noticies relacionades

Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...
Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...