Esteu aquí

El Prat, per l'alliberament sexual i de gènere

TEMES: Persones,LGBTI

La ciutat commemora el 28 de juny amb diverses accions i activitats

dilluns, 27 juny, 2016 - 13:00

El mes d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei catalana per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Al Prat, és el tercer any que es commemora el 28 de juny, Dia per l'alliberament sexual i de gènere, i és un mandat d'aquest Pla d'Actuació Municipal la implementació de la Llei 11/2014 en l'àmbit local.

Els colors de l'arc de Sant Martí
El 28 de juny, la ciutat prendrà color i més consciència, amb l’objectiu de reivindicar la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGBTI, així com el reconeixement de la diversitat d'orientació sexual i de gènere: la bandera LGBTI onejarà a la Casa de la Vila, es pintarà l’arc de San Martí al carrer i la Torre de l’Aigua del Cèntric s’il·luminarà amb aquests colors. A més, a diferents places (pl. de la Vila, pl. del Mestre Estalalella, pl. de Pau Casals, pl. de l’Agricultura, davant del Lloro i a la terrassa de La Capsa) es serigrafiaran frases per a la reflexió.

Entitats, col·lectius i ciutadania en general estan convidats a fer-se fotos amb la imatge LGBTI d’El Prat El Meu Lloc al Món, que estarà disponible a les Cases d’en Puig i a El Lloro, entre el 27 de juny i el 5 de juliol, i compartir les seves imatges a les xarxes amb el hashtag #TrencaEsquemes.

Nou espai al web municipal
També s’ha obert l'espai web www.elprat.cat/lgbti amb informació i recursos, així com el correu electrònic lgbti@elprat.cat. A més, durant aquests dies i fins al 5 de juliol, diverses accions posaran l’accent en la commemoració del Dia de l’alliberament sexual i de gènere: diferents instituts han acollit una exposició basada en el còmic “Rock and Riot”, de la jove artista i animadora social de Nova Zelanda, Chelsey.

La biblioteca Antonio Martín ha preparat una guia bibliogràfica temàtica on podem trobar novel·les (per a persones adultes i infants), còmics i pel·lícules.  

Divendres 1 de juliol, al Lloro, tindrà lloc la “Party© de la diversitat sexual i de gènere”, una activitat lúdica on a través de diferents proves es resoldran dubtes i prejudicis.

Dimarts 5 de juliol, Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’homofòbia a Catalunya, presentarà al personal tècnic de l’Ajuntament l’informe sobre l’estat de la LGBTIfòbia a Catalunya durant l’any 2015. Aquesta acció té per objectiu formar als tècnics i tècniques de l’Ajuntament en aquesta matèria.

El cartell de la jornada s’inspira en el Ballet triàdic creat al 1922 per Oskar Schlemmer, professor connectat amb el moviment artístic Bauhaus, que va crear una nova estètica basada en la forma i en el moviment. Des de llavors, moltes i molts artistes ho han reinterpretat. Aquesta és la visió de la creadora pratenca Conxita Herrero.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.