Esteu aquí

El Prat, a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

Més de 40 municipis participen en la constitució d'aquest moviment

divendres, 18 març, 2016 - 14:30

L'Ajuntament del Prat és un dels més de 40 ajuntaments que participen en el procés de constitució de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària de Catalunya.

L’economia social i solidària és un model d'activitat econòmica d'alt impacte social que vol aprofitar millor els recursos propis, prioritzar les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia i resoldre d’una manera més eficaç les necessitats de la ciutadania.

La història de l'economia social i solidària és remunta a les primeres mútues i cooperatives agràries, industrials, de serveis i d'habitatge. En la seva evolució, l'economia social i solidària ha recollit un ampli ventall de noves iniciatives adreçades a satisfer necessitats humanes i promogudes des de l'emprenedoria col·lectiva: grups de consum agroecològic, projectes d’economia col·laborativa, entitats de comerç just i de turisme responsable, associacions i fundacions que treballen en el camp social, finances ètiques, empreses d’inserció, entre d’altres.

La característica comuna de totes aquestes iniciatives és que no prioritzen el lucre sinó la satisfacció de necessitats i la utilitat social, s’organitzen de manera democràtica i actuen amb compromís social i ambiental. Des del món municipal es ve donant suport a la posada en marxa i consolidació de projectes d'economia social i solidària, com a part de les polítiques de desenvolupament local.

Els ajuntaments implicats en el procés de constitució de la Xarxa de municipis per l'Economia Social i Solidària de Catalunya comparteixen l'objectiu de fomentar la cooperació i l’acció conjunta per posar en marxa polítiques públiques i per compartir coneixements i experiències adreçades a facilitar la creació, creixement i la consolidació en els seus municipis de projectes de l'economia social i solidària.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 juny, 2019 - 10:45

El Prat commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades

Les Cases d'en Puig acolliran el 20 de juny una jornada amb diverses taules...

dijous, 13 juny, 2019 - 12:45

El projecte Línia Dona del Prat, seleccionat com a model d’èxit per millorar l'ocupabilitat femenina

S'adreça a dos col·lectius: dones majors de 55 anys i dones víctimes de...

dimecres, 12 juny, 2019 - 13:15

15 joves del Prat fan pràctiques en perruqueries per obtenir un certificat de professionalitat

Prèviament fet una formació teoricopràctica de 220 hores a l’Institut Les...